Nobel Ödüllü Bilim Adamı Şok Yaşattı!

tim hunt

Nobel Ödüllü İngiliz Fahri Profesör, bilim alanında çalışma yapan kadınların sorun çıkardığı yönündeki yorumlarından dolayı Üniversitedeki görevinden istifa etti.

Londra’daki UCL Üniversitesi, Tim Hunt’ın, konferansta kadınlarla ilgili yaptığı yorumdan dolayı Yaşam Bilimleri Fakültesindeki görevinden dün istifa ettiğini açıkladı.

Hunt, bilimsel bir konferansta yaptığı konuşmada, kadınların eleştirildiğinde ağladığı ve erkek meslektaşlarına âşık oldukları için tek cinsiyete dayalı laboratuvarlardan yana olduğunu söylemişti.

tim hunt

Hunt, BBC’ye yaptığı açıklamada bu yorumu inanarak yaptığını; ama üzgün olduğunu ifade etti. 72 yaşındaki Profesör; Salı günü Güney Kore’de yapılan Bilim Gazetecileri Dünya Konferansı’nda yaptığı konuşması’nda kadınlarla ilgili sorununu şöyle ifade etmişti; “Laboratuvarda kadınlar olunca üç şey oluyor: Siz onlara âşık oluyorsunuz, onlar size âşık oluyor ve eleştirdiğinizde de ağlıyorlar ve bu bilimsel çalışmalar açısından da çok aksatıcı oluyor” Daha sonra BBC’nin bir radyo programına katılan profesör o kadar Gazetecinin önünde o sözleri söylemenin aptallık olduğunu ve söylediklerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirtmiş; fakat bu yorumların bir kısmının arkasında olduğunu söylemişti.

Lenovo’dan 6.8 İnçlik Phablet Geliyor