Nissan Apple Car üzerine anlaşmaya açık olduğunu söyledi

Apple, Almanya'ya yeni yatırım yapmaya karar verdi, işte sebebi

Sızdırılan bilgilere göre Apple ve Hyundai arasındaki Apple Car görüşmeleri durdu. Bu durum iç anlaşmazlıklardan ya da tamamen bilemeyeceğimiz konulardan kaynaklanıyor. Ancak Apple proje için farklı bir ortak bulmakta sorun yaşamayacak gibi görünüyor. Nissan Apple Car hakkında Apple ile işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Apple elektrikli sürücüsüz otomobilini 2024 yılında tanıtmayı planlıyordu. Teknoloji devi, söz konusu araba için Hyundai Motor ile görüşmeye başlamıştı. Ardından paylaşılan bilgilere göre Apple ve Hyundai Motor elektrikli sürücüsüz otomobil üretimi görüşmelerini durdurdu. Kısa zaman önce paylaşılan bir rapora göre Hyundai Motor üst düzey yöneticileri Apple ile iş birliği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bloomberg’e göre görüşmelerin durdurulmasının ana nedeni ise Hyundai Motor’un geçtiğimiz ay Apple ile görüştüğünü resmen açıklaması.

Nissan Apple Car üzerine anlaşmaya açık olduğunu söyledi

Yine de Apple Car projesi tekrar gündeme gelebilir. The Wall Street Journal’a göre Nissan potansiyel olarak teknoloji deviyle ortaklık yapmakla ilgileniyor. Bu ortaklık, kağıt üzerine dökülmekten hala uzak. Söylenti, Nissan’ın üç aylık finansal sonuçlar sunumu sırasında Apple ile ortaklık yapma hakkındaki sorudan doğdu. İcra Kurulu Başkanı Makoto Uchida, otomobil üreticisinin “ortaklık ve işbirliği yoluyla bilgili, iyi deneyime sahip şirketlerle çalışmayı” hedeflediğini söyledi. Henüz ne olacağı belirsiz olsa da, bu ifade en azından Nissan’ın potansiyel bir işbirliğine olan ilgisini gösteriyor.

Dahası, bazı endüstri analistleri, diğer ürünlerinde olduğu gibi Apple’ın birden fazla tedarikçi aradığını belirtiyor. Teknoloji devi diğer Japon otomobil üreticileriyle şimdiden görüşmelerde bulunduğunu öne sürüyor.

Xiaomi Redmi Note 10 Mart ayında geliyor!