Nissan Akıl Okuyan Otomobil Projesini Duyurdu

nissan brain to vehicle b2v technology

Otomobil sektörü inanılmaz bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bir kaç yıl önce bir düş gibi görünen otonom ve elektrikli otomobiller artık gerçek hayatın bir parçası. Yeni projeleriyle otomotiv sektörü bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Geliştirdiği yeni teknoloji ile herkesi heyecanlandıran Nissan, akıl okuyan otomobil projesini duyurdu.

Akıl okuyan otomobil projesi kazaları önleyecek

Nissan’ın B2V (brain-to-vehicle) olarak adlandırdığı bu yeni proje diğerlerinden oldukça farklı. B2V projesi, beyin aktivitelerini analiz ederek, sürüş esnasında yapacağınız hamleyi sizden önce algılıyor ve anında reaksiyon gösteriyor.

Japon otomobil üreticisi Nissan’ın B2V projesi reaksiyon zamanlamasını 0.2 ile 0.5 saniye arasında arttırıyor. Sürüşü çoğunlukla sürücüye bırakan sistem gerek duyduğunda sürücüden daha erken reaksiyon göstererek olası kazaları önleyebilecek. B2V, otonom araçlarda kullanıcının konforunu ölçerek sürüş sitilini şekillendirecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Nissan’ın başkan yardımcısı Daniele Schillaci projelerin farklılığına vurgu yaptı. Otonom otomobillerde kontrolün yapay zekaya bırakıldığını ancak kendi projelerinin bundan farklı olarak sürüşte sürücüye yardımcı olmak ve sürüşü daha heyecanlı kılmak için tasarlandığını söyledi.

Otomobil sektörü inanılmaz bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bir kaç yıl önce bir düş gibi görünen otonom ve elektrikli otomobiller artık gerçek hayatın bir parçası. Geliştirdiği yeni teknoloji ile herkesi heyecanlandıran Nissan, akıl okuyan otomobil projesini duyurdu.

LG, Apple için 6.5 inç OLED Ekran Üretecek