Android Auto; Volvo, Alfa Romeo, Nissan ve Dacia’nın yeni araçlarına geliyor

android auto

Android’in otomobil sistemlerinde kullanılan varyasyonu Android Auto, yeni otomobillerde yerini almaya devam ediyor. 4 markadan yepyeni haberler var!

Google mutlu sona yaklaştı. Uzun yıllardır otomobillerdeki yazılım eksiğini gidermek için gelen, neredeyse rakipsiz olan Android Auto, yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu bağlamda halihazırda platforma destek veren Alfa Romeo, Volvo ve Nissan’ın bazı yeni araçlarında sistemin yer alacağı duyuruldu. Ayrıca platforma yabancı olan Dacia’dan da destek yolda.

Android Auto ile ortak platform projesi başarıya yürüyor

Yapılan açıklamalara göre, daha önce de duyurulduğu üzere 2018 model Giulia ve Stelvio’da Android sistemi kullanılacak. Nissan cephesinde ise 2018 model Kicks’te görmeye başlayacağız. Son olarak Volvo. Şirket, 2019 model S60 ve V60’ın yanında, 2018 model XC40’ta Android işletim sisteminin kullanılacağını açıkladı.

android auto

Öte yandan Android ile hiç tanışmamış olan Dacia, yakında arabalarında sistemi kullanmaya başlayacak. Böylece gerekli donanıma sahip olan tüm bu saydığımız otomobillerde Android’in keyfini süreceğiz. Daha iyi haberse, bu yazıda saymadığımız pek çok otomobil üreticisi daha, sistemi daha yaygın olarak kullanmanın hesaplarını yapıyor.

Renault, Zoe’nin üretimini iki katına çıkarıyor!