Nio Phone2 Resmi Olarak Tanıtıldı

Nio Phone2

Elektrikli otomobil üreticisi olarak tanınan Nio, merakla beklenen yeni akıllı telefonu Nio Phone2’yi resmi olarak tanıttı.

Şanghay merkezli Çinli teknoloji şirketi Nio daha çok elektrikli otomobilleriyle tanınıyor olsa da son dönemde akıllı telefonlar da çıkarıyor. Nio Phone’u eylül ayında kullanıcılarla buluşturan Nio, onun halefini çıkarmak içinse eylül ayına kadar beklemedi. Bir süredir gündemde olan Nio Phone2, şirketin Innovation Day adını verdiği lansman etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı.

Öncülüyle oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Nio Phone2, etkileyici teknik özelliklere sahip. Tabii telefonun başlıca satış noktası bu özelliklerinden ziyade Nio araçlarıyla entegre bir kullanım sunması olacak. Bunun özellikle Nio araçlarının yaygın olduğu Çin’de önemli bir pazarlama silahı olacağı düşünülüyor.

Nio Phone2

Nio Phone2, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefon, 6.82 inçlik LTPO bir ekrana sahip. Samsung E7 OLED panel kullanan bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz, çözünürlüğü ise 2K. Ekranın altında parmak izi sensörü bulunuyor. Telefon 5020 mAh’lık bir bataryadan güç alıyor. Bu bataryada 80 W hızlı şarj ve 50 W kablosuz şarj özellikleri bulunuyor.

Telefon üçlü arka kameraya sahip. Bu üçlü arka kameranın ana lensi 48 megapiksellik Sony LYT-T808. Ona 48 megapiksellik geniş açılı bir lens ile 50 megapiksellik periskop telefoto kamera eşlik ediyor. Telefoto kamera, sensör olarak 2.6x optik zoom özelliğiyle gelen Sony IMX890 sensörü kullanıyor. Geniş açılı lensin sensörü ise Sony IMX882.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir