2017’de konsol satışları arttı!

nintendo

2017 oyun sektörü açısından oldukça hareketli bir yıl oldu. 2016’yı es geçen pek çok seri, 2017’de tekrardan konsol ve PC’lerimize konuk olmuştu. Hem çıkan oyun sayısının artması, hem de Nintendo’un yeni nesil konsolu Switch’in Mart ayında satışa sunulması konsol satışları ile oyun satışlarını arttırdı.

Japonya’da konsol satışları patladı

Oyun sektörünün en önemli pazarlarından biri olan Japonya’da özellikle konsol ve oyun satışları bazında önemli artışlar gerçekleşti. Japonya, Sony ve Nintendo gibi konsol pazarına yön veren iki dev ismin ana vatanı. Dolayısıyla böyle bir ülkedeki konsol satışları global anlamda da önem taşıyor.

Japonya kaynaklı son raporlara göre, bu ülkedeki konsol satışları 11 yıldan bu yana ilk defa artış gösterdi. Yani Japonya’da ilk defa bir önceki seneye oranla konsol satışları artmış durumda.

2016’da Japonya’da konsol satışlarından elde edilen gelir 1.05 milyar dolarken, bu rakam 2017 ile birlikte 1.63 milyar dolara ulaştı. Satışların bu derece artmasında Switch’in önemli bir rolü olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Sony’nin PS4 Pro ile bu satışlara hatırı sayılır bir katkıda bulunduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.

Dip not olarak şunu da belirtelim. Bilindiği üzere Nintendo Switch Mart ayında satışa sunulmuştu. O zamandan beri ülkemizde resmi olarak satışta olmayan konsol, sonunda kısa süre önce bir perakende devi tarafından satılmaya başlandı. Switch’in şu an ülkemizdeki satış fiyatı ise 1800 TL civarlarında.