Nintendo Switch satışları nasıl gidiyor?

nintendo switch

Konsol dünyasında enterasan bir rekabet mevcut. Bilindiği gibi bu sektöre hükmetmeye çalışan 3 firma mevcut. Bunlar Sony, Microsoft ve Nintendo. Bu üç firmadan Nintendo’yu diğer ikisinden ayrı tutmak mümkün. Zira Nintendo genel itibari ile eğlence amaçlı konsollar üretiyor. Yani Nintendo, Sony ve Microsoft gibi güç gösterisi yapma peşinde değil. Basit şekilde örneklendirecek olursak, Microsoft Xbox One’ı gelmiş geçmiş en güçlü oyun konsolu olarak lanse ederken, Nintendo Switch ise arkadaşlarınızla eğlenceyi paylaşabileceğiniz bir platform olarak tanıtılmıştı.

Peki Nintendo Switch satışları ne alemde?

Doğal olarak PlayStation 4 ve Xbox One için çıkan birçok oyun Nintendo konsollarını es geçmişti. Zira Nintendo’nun kısa süre önce satışa sunduğu Nintendo Switch, hala 3-4 sene önce satışa sunulmuş PS4’ün gücüne eş değer değil. Bu durumun temel sebebi, Nintendo’nun konsolda güce önem vermiyor olması.

Peki bu durum oyun severler tarafından nasıl karşılanıyor? Ortaya çıkan son rakamlar, Nintendo’nun hitap ettiği kitlenin konsolda güçten ziyade eğlenceye önem verdiğini ortaya koyuyor. Keza Japonya’dan gelen rakamlara göre, Nintendo Switch, çıkış yaptığı günden bu yana 3.58 milyon satmayı başarmış durumda. Aynı süreçte Sony’nin efsane konsolu PS2 ise 3.01 milyon satmıştı.

Sonuç olarak Japonya’da Switch’in PlayStation 2’den daha başarılı bir çizgi yakaladığını söylemek mümkün. Nintendo’nun son açıklamalarına göre, konsolun global pazarda ise 10 milyon sattığı belirtilmişti.