Nintendo, küresel çip sıkıntısı nedeniyle Switch satışlarından umudu kesti

Nintendo, küresel çip sıkıntısı nedeniyle Switch satışlarından umudu kesti

Nintendo, kazanç raporunda küresel anlamda devam eden yarı iletken çip kıtlığı nedeniyle Switch satış tahminini düşürdü. İşte detaylar.

Şirket şimdi, 31 Mart 2022’de sona eren mali yıl için, başlangıçta tahmin ettiği 25.5 milyon birim yerine 24 milyon Switch birimi sevk etmeyi umuyor. Nintendo, geçen yılın aynı çeyreğinde 6,86 milyona kıyasla sadece 3,83 milyon Switch konsolu göndermeyi başarmıştı. Şimdiye kadar, şirketin net satışları yıllık %18,9 düşüşle 624,2 milyar yen (5,46 milyar $) oldu. Bununla birlikte, Switch ve yazılım satışları COVID-19 karantinaları sırasında patlamıştı. O zamandan beri de küresel anlamda bir çip sıkıntısı mevcut. Şirket de bu kapsamda satışlarından gelecek gelirden umudu kesti.

Nintendo, küresel çip sıkıntısı nedeniyle Switch satışlarından umudu kesti

Düşürülmüş satış beklentilerine rağmen, Nintendo, kısmen oyunlar sayesinde bir önceki mali yıla göre toplam 1.600 milyar yen (14 milyar $) gelir elde etmeyi bekliyor. Şirket konsol satışlarındaki düşüşü dengelemeye yardımcı olacak bazı stratejiler geliştiriyor. Şirket geçen yıla göre 10 milyon daha fazla olmak üzere 200 milyon yazılım birimi satmayı hedefliyor. Yaklaşan oyunlar arasında Pokémon Brilliant Diamond ve Shining Pearl ile Zelda temalı Game & Watch yer alıyor. Bu mali yılda şimdiye kadarki en popüler oyunlar arasında Legend of Zelda: Skyward Sword (3,6 milyon adet satıldı), Mario Kart 8 Deluxe (3,34 milyon adet) ve Animal Crossing: New Horizons (2,22 milyon adet) yer alıyor.  Bu çeyrekte azalan beklentilere ve konsol satışlarına rağmen, Nintendo bugüne kadar 92.87 milyon Switch sattı.

OPPO A16 şık görünü ve 5000mAh ile dikkatleri üzerine çekiyor