NFT pazar yeri Opensea, çalışanlarını işten çıkardı

NFT pazar yeri Opensea, çalışanlarını işten çıkardı

Dünyanın en büyük NFT platformu Opensea, iş gücünün yüzde 20’sini kesiyor. İşte tüm detaylar.

Bilgiler doğrudan Perşembe günü tüm şirket personeline gönderdiği bir Slack mesajının ekran görüntüsünü tweetleyen CEO Devin Finzer’den geliyor. Finzer, işten çıkarmalar için hem özellikle kripto hem de genel olarak ekonomideki ekonomik istikrarsızlığı suçladı. Kesintilerin, uzun süreli bir gerileme durumunda şirketi hazırlayacağını da belirtti. NFT pazarında bile işten çıkarımların olması global anlamda problemlerin ciddiye bindiğinin işareti diyebiliriz.

NFT pazar yeri Opensea, çalışanlarını işten çıkardı

Opensea, “Bugün yaptığımız değişiklikler, çeşitli kripto senaryolarını göz önüne aldığımız bir karar” ifadelerini kullandı. Opensea çalışanlarının sayısını açıklamadığından, kesintilerden tam olarak kaç kişinin etkilendiği belli değil. Ancak bu hikaye yayınlandıktan sonra OpenSea, Engadget’a şirketin şu anda 230 kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Aynı Slack mesajında, Finzer, etkilenen çalışanların 2023’e kadar “cömert bir kıdem tazminatı” ve sağlık sigortası alacağını belirtiyor. Özellikle, şirket diğer bazı faydaların yanı sıra 12 haftalık kıdem tazminatı, hızlandırılmış öz sermaye hakkı ve altı aylık sağlık sigortası sunuyor.

Ocak ayında şirket, Finzer’ın 90 yeni çalışanı işe almak ve yaratıcılar için bir fon oluşturmak için kullanacağını söylediği 300 milyon dolarlık risk sermayesi fonu topladı. Finzer, çalışanlarına verdiği notta yeni yatırımcı dolarından hiç bahsetmedi. Opensea, bu yaz işten çıkarmalar yaşayan, NFT pazarında büyüyen önde gelen kripto devleri grubuna katıldı diyebiliriz.

Wikipedia editörü yıllarca girdiği sahte bilgiyle ifşa edildi