Nexus 6’da Parmak İzi Sensörü Olabilirdi

xl nexus 6

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Nexus 6’da parmak izi sensörüne yer verileceği, fakat Google’ın son anda aldığı kararla sensörü kaldırdığı söyleniyor.

İnternet devi Google’ın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Nexus 6, henüz resmi olarak tanıtılmadan önce de uzun süre teknoloji dünyasının gündemini uzun süre meşgul etti ve telefonun donanımsal özellikleri hakkında birçok detay resmi olarak tanıtılmadan önce gün yüzüne çıktı. İnternete sızdırılan bilgiler ve firmaya yakın kaynaklardan gelen açıklamalar sayesinde ortaya çıkan bu detayların birçoğu sonunda doğru çıkmış olsa da, daha önce iddia edildiğinin aksine piyasaya sürülen Nexus 6’da parmak izi sensörüne yer verilmedi.

nexus-6

iPhone’larda yer verilen Touch ID’ye benzer bir parmak izi sensörüne Nexus 6‘da yer verilmemiş olması, telefon tanıtılmadan önce ortaya çıkan söylentilerin yanlış olduğu yönünde yorumlanmış olsa da, ortaya çıkan yeni bilgiler durumun böyle olmadığını gösterdi. Android Open Source Project’te Ağustos ayından yayınlanan bir mesajın ortaya çıkarılması, Android 5.0 Lollipop‘un çıkış cihazları arasında yer alan Nexus 6’da aslında bir parmak izi sensörü yer aldığını ve bu sensörün son dakikada Google tarafından kaldırıldığını gösterdi.

Daha önceki ürünlerinde de benzer son dakika kararları alan Google‘ın Android 4.4 KitKat’ta yer verilmesi beklenen ama son dakikada geri çekilen yeni kamera API’ına Android 5.0 Lollipop’da yer vermesi, Nexus 6’da es geçilen parmak izi sensörünün bir sonraki Nexus cihazına saklandığı şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

The Witcher 3 Çıkış Tarihi Ertelendi