LG Nexus 5X hakkında her şey!

lg nexus 5x duyuruldu

Google’ın merakla beklenen 29 Eylül etkinliği başladı ve ilk bomba Nexus 5X modeli oldu. LG tarafından yeni Nexus 5X modelinin fotoğrafları, teknik özellikleri ve tüm detayları haberimizde.

lg-nexus-5x-duyuruldu

İki yıl aradan sonra Nexus 5 modeli güncellendi ve Nexus 5X olarak karşımıza çıktı. Yine LG tarafından üretilen model hakkında uzun zamandır çeşitli söylentiler gündeme geliyor. Söylentilerin büyük bir kısmının doğru çıktığını belirtelim. Yeni LG Nexus 5X modeli, Google imzasını taşıyan Nexus cihazlarının en yenilerinden biri. Android 6.0 Marsmallow sürümüyle piyasyaa çıkacak olan LG Nexus 5X modelinde 5.2 inç büyüklüğünde IPS LCD bir ekran kullanılmış. Ekranın çözünürlük değeri 1080 x 1920, keskinlik değeri ise 424 ppi olarak paylaşıldı.

LG Nexus 5X modelinde Snapdragon 808 işlemci kullanılıyor. Bu işlemci 6 çekirdekli ve çalışma hızı 2.0 GHz. İşlemciye Adreno 418 GPU eşlik ediyor. Cihazın RAM tarafında 2 GB LPDDR3 sistem belleği kullanıldığını görüyoruz. 16 ve 32 GB depolama alanı seçenekleriyle satışa çıkacak olan modelde 2700 mAh kapasiteli bir pil kullanılıyor. Kamera tarafında f/2.0 diyafram değerine sahip 12.3 MP’lik bir kamera dikkat çekiyor. Ön tarafta ise f/2.2 değerine sahip ön kamera 5 MP çözünürlüğe sahip. Kamerada görüntü sabitleme özelliği (OIS) bulunmuyor.

Nexus 5X modelinin ön tarafında iki adet hoparlör yer alıyor. İlk kez bir Nexus modelinde parmak izi okuyucu sensör görüyoruz. Cihazın arka tarafında kamera ünitesinin hemen altında parmak izi okuma sensörü konumlandırılmış. Android 6.0 ile desteklenecek olan Android Pay ödeme sisteminin çalışmasında parmak izi sensörü büyük kolaylık sağlayacak.

lg-nexus-5x-duyuruldu-2

Android 6.0 Marsmallow ile desteklenen bir diğer özellik olan C tipi USB bağlantısı, LG Nexus 5X modelinde yer alıyor. Modelde her zaman olduğu gibi microSD kart slotu yer alıyor. Cihazda aynı zamanda kablosuz şarj da desteklenmeyen özellikler arasında.

16 GB depolama alanına sahip olan Nexus 5X modeli 379 Dolardan, 32 GB olanı ise 429 Dolardan Ekim ayında satışa çıkacak. Cihaz ilk etapta ön sipariş usulü satışa sunulacak. Modelin Türkiye’de ne zaman satılacağı konusunda bir bilgi yok ancak bu rakamlarla kesinlikle 2000 TL’nin altında satışa çıkacağını söyleyebiliriz.

Google’ın 29 Eylül etkinliğinde neler bekleniyor?