Nexus 5 Satış’a Sunuldu

Görüntülerinin tesadüf eseri internete sızmasıyla varlığından haberdar olduğumuz Google’ın yeni amiral gemisi Nexus 5 satışa sunuluyor.

Google’ın önceki günlerde resmen tanıttığı yeni akıllı telefonunun ön siparişlerinin tamamı bir saatlik bir süre içerisinde doldu. Nexus 5’in 16 GB dahili belleği olan siyah modelinin ilk stoklarının hepsinin çok kısa bir sürede bittiği belirtildi.  Ön siparişlerin ise 8 Kasım’dan itibaren müşterilere ulaştırılacağı duyuruldu.Nexus5

4.95 inç ve 1080p HD IPS ekranı olan Nexus 5, işlemci olarak da Android’in en yeni versiyonu olan Kit Kat’ı (4.4) kullanacak olan ilk akıllı telefon olması önemli özellikleri arasında. 1920x1080p, 445 ppi ekran çözünürlüğü bulunan Nexus 5, bu özelliğiyle akıllı telefon piyasasının en yüksek görüntü kalitesi sunan cihazlarından biri.

Şimdilik ABD’de bir hafta içinde teknoloji mağazalarında sunulması beklenen telefonun satışa sunulduğu diğer ülkeler Kanada, İngiltere, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya,İspanya, Japonya ve Güney Kore.