HTC Bir Değil İki Nexus Geliştiriyor

HTC Nexus

Bu yıl çıkacak Nexus modellerinden birini üreteceği bir süredir konuşulan HTC, bir değil iki Nexus modeli geliştiriyor. Bu telefonlar hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı.

Nexus akıllı telefonlarını üretmesi için genellikle LG’yi tercih eden Google, geçen yılki asıl telefonu Nexus 6P’yi üretmesi için Huawei’yi tercih etmişti. Bu yıl ise Google’ın tercihi apayrı bir firma olacak gibi görünüyor. Bu yıl kaç adet Nexus modeli piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor. Ancak ortaya çıkan yeni bilgiler, Tayvanlı telefon üreticisi HTC‘nin en az iki Nexus telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor.

nexus-5x-kamerasi

Çin basınında çıkan haberlere göre, HTC’nin şu sıralar HTC T50 ve T55 kod adlarıyla geliştirdiği yeni telefonları, aslında Nexus modelleri. Bu telefonların biri 5 inç, diğeri ise 5.5 inç büyüklüğünde. Bu bilgiler Google’ın bu yıl da hem orta segmentten hem de üst segmentten birer telefon satışa sunacağını gösteriyor.

HTC
geçtiğimiz yıl Google’ın tercihleri arasında yer almasa da, Nexus serisine yabancı bir isim değil. Tayvanlı telefon üreticisi daha önce en popüler Nexus cihazlardan biri olan Nexus One’ı üretmişti. Ayrıca geçtiğimiz yıl satışa sunulan Nexus tabletin üreticisi de HTC’ydi.

Akıllı Ev konseptinde güvenlik açığı!