Newkia :Nokia Donanımlı Android

Geçtiğimiz günlerde mobil departmanlarının Microsoft tarafından alınan Nokia, yaprak dökümü devam ediyor. Mobil dünyanın en eski liderlerinden olan Finlandiyalı dev üretici son günlerini mi yaşıyor? Analistler Nokia için büyük bir felaketten söz ediyorlar.

Nokia Mühendisleri Newkia 'yı kurdu
Nokia Mühendisleri Newkia ‘yı kurdu

Bir kaç Nokia mühendisinin şirketten ayrılıp, Newkia adında yeni bir üretici firmasını kurdukları sosyal medya ve teknoloji gündemine bomba gibi düştü. Şirketin Asya sorumlularından Thomas Zilliacusgeçtiğimiz saatlerde eski Nokia mühendislerini bir araya getirdiğini, oluşturulan yeni bir yapıyla birlikte Nokia kalitesinin çok yakında Android üzerine inşa edileceğinin sinyallerini verdi.

Nokia’nın işletim sistemi seçiminde yanlış hamlelerde bulunduğunu her fırsatta dile getiren Zilliacus, Nokia’nın kendi geliştirdiği işletim sistemi MeeGo’nun başarısızlığını da buna bağlıyor. Linux tabanlı Android türevi işletim sistemlerine olan hayranlığıyla tanınan eski başkan Zilliacus, yeni şirketiyle birlikte çok büyük bir girişimcilikte bulunarak milyonlarca kullanıcının kullanabileceği pazarın önünü açmaya hazırlanıyor.

Nokia bu girişim de nasıl bir politika izleyecek ve Zilliacus ve ekibi bekledikleri başarılara ulaşabilecekler mi hep beraber göreceğiz.