Nokia 5 ve Nokia 6 için beklenen güncelleme yayınlandı

nokia 5

HMD Global tarafından satın alındıktan sonra küllerinden doğan Nokia, pazar payını da arttırmayı başarmıştı. İlk olarak geçtiğimiz sene düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde ortaya çıkan Nokia modelleri, başarılı bir yıl geçirmişti. Özellikle Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerinin diğerlerine oranla daha fazla talep gördüğü dikkatlerden kaçmamıştı.

Nokia 5 ve Nokia 6 güncellendi

Finli üretici, pazardaki payını arttıran bu modellerini henüz unutmadı. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde sona eren MWC 2018’de yeni Nokia modelleri tanıtılmıştı. Nokia 6 2018’de bu modellerden biriydi. Fakat HMD Global, yeni modellerini tanıtmasına rağmen eski modellerine olan desteğini de henüz kesmiş değil.

Genel olarak bakıldığında, HMD Global Nokia 5 ve Nokia 6 için düzenli güncellemeler yayınlıyor. Bu güncellemeler ağırlıklı olarak cihazın kararlılığı üzerine oluyor.

İki cihaz için yayınlanan son güncellemenin üzerinden çok geçmemişti ki HMD’den yeni bir güncelleme daha geldi. Finli üreticiden yapılan açıklamada Nokia 5 ve Nokia 6 için 132MB boyutunda bir güncellemenin yayınlandığı belirtildi. Yayınlanan güncelleme ile mevcut android sürümünün kararlılığı arttırılırken, bazı güvenlik açıkları da kapatılmış oldu.

Açık konuşmak gerekirse, Nokia’nın önümüzdeki dönemde pazar payını daha da yukarı taşıması pek de imkansız görünmüyor. Hatta Finli üreticinin belirttiği gibi 3 sene içerisinde ilk 5’e girilmesi de sürpriz olmayacaktır. Tabi ki yine de herşeyi zaman gösterecek. Keza bir zamanlar Nokia’nın cep telefonu pazarında açık ara lider olduğunu da unutmamak gerekiyor.

OnePlus 6 AnTuTu’da ortaya çıktı