Nexus 5 ‘den yeni kareler

LG Nexus 5 'den yeni kareler

#İŞBİRLİĞİ

2013 yılının geri kalan süresinde Android işletim sistemli merak uyandıracak iki yeni telefonun tanıtımı beklenmeye başlandı. Bunlardan ilki One Max, bir diğeri ise LG-Google ortak üretimi yeni nesil Nexus akıllı telefon. Her ki telefona dair son dönemde çok fazla iddia gündeme gelirken, sızdırılan görseller hem teknik özellik hem de tasarım anlamında bilgi edinmemizi sağladı.

nexus 5 'den yeni kareler
nexus 5 ‘den yeni kareler

İlk olarak Android 4.4 Kit kat için düzenlenen heykel açılışında belirlen Nexus 5’in servis edilen yeni görselleri ve videosunda telefon tasarımı net bir şekilde ortada. Telefon genel hatlarıyla LG G2’den esintiler sunasa da, arka bölümde kullanılan malzeme ise bir süre önce Yeni Nexus 7’de karşımıza çıkan yumuşak ve mat plastik şeklinde. Yine alt bölümde yer alan LG logosunda Google’ın bir kez daha Güney Koreli üretici ile ortaklık kurduğu net bir şekilde görünmektedir.

Android 4.4 Kit Kat, 4.96-inç boyutunda 1080p IPS ekran, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2GB RAM ve 13MP çözünürlüklü arka kamera ile Nexus 5,gönülleri fethetmeye geliyor.Google tarafından henüz davetiyelerin dağıtımına başlanmadı ancak telefonun ekim ayı içerisinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.