Netflix tekrar mahkemelik oldu

Netflix tekrar mahkemelik oldu

Netflix, The Unofficial Bridgerton Musical’in arkasındaki ikili Abigail Barlow ve Emily Bear’a telif hakkı ihlali nedeniyle dava açıyor. İşte tüm detaylar.

Akış devi Netflix, Washington DC bölge mahkemesine şikayette bulundu. Bridgerton platformun en ünlü dizilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dizi 2020’deki ilk çıkışından sonra büyük bir popülerlik kazandı. Yapımın arkasındaki ikili Barlow ve Bear, orijinal seriye dayalı müzik yaratmaya başladı. Ardından ikili TikTok’da hızla yayıldı. Hayranlar daha fazla içerik talep ettikçe, Barlow ve Bear kısa süre sonra 15 şarkılık bir albüm oluşturmaya yetecek kadar kitle elde etti. Bu albüm TikTok’ta tanınıp Grammy kazanan ilk albüm oldu.

26 Temmuz’da Barlow ve Bear, Washington DC’deki Kennedy Center’da Ulusal Senfoni Orkestrası’ndan canlı performanslar ve müzik içeren bir konser verdi. Netflix, açtığı şikayet davasında Barlow ve Bear’ın içeriğinin çalıntı olduğunu iddia etti. Müzik yapımcılarının “fikri mülkiyet haklarının açık ihlalini” yaptıklarını iddia etti. Neticede müzikler yayın akışı devinin orijinal serisine dayanıyor.

Netflix tekrar mahkemelik oldu

Netflix, Barlow ve Bear’ın gösterileri sırasında açıkça Bridgerton markasını kullandığını iddia ediyor. Grup, yıl boyunca Bridgerton temalı etkinlikler düzenleyerek para kazandı, görünüşe göre şirket bu kazançtan bir pay istiyor. Barlow ve Bear şu anda bu Eylül ayında İngiltere’deki Royal Albert Hall’da BBC Orkestrası ile birlikte performans göstermeyi planlıyor.

Xiaomi yeni kablosuz klavye ve fare setini küresel pazarda satışa çıkaracak