Netflix, Stranger Things 4. sezonu hakkında uyardı

Netflix, Stranger Things 4. sezonu hakkında uyardı

Stranger Things 4’ün açılış sahnelerinin Teksas, Uvalde’deki Robb İlköğretim Okulu’nda yaşanan son toplu katliamla olan ürpertici benzerlikleri nedeniyle, Netflix bir içerik uyarısı yayınladı.

Stranger Things’in önceki bölümlerinin bir özetine ek olarak, yeni sezon bir uyarı ile başlayacak. Geçtiğimiz günlerde ABD’de yaşanan toplu okul katliamı nedeniyle ülkede tepkiler çıp gibi büyüdü. Sevilen dizinin yeni sezonunun başlangıcının bu olaya benzemesi sebebiyle Netflix şimdi sezonun başında bir uyarı ekleyecek. Yeni sezon Texas’ta yaşanan olaylara paralelliklerden rahatsız olunabileceğini açıklayan kısa bir mesajla başlıyor. Yapılan saldırıda iki öğretmen ve 19 okul öğrencisi ölmüştü.

Netflix, Stranger Things 4. sezonu hakkında uyardı

Stranger Things’in 4. sezon galasına giden günlerde Netflix, söz konusu sahneleri daha önce teaser olarak YouTube’a yüklemişti, ancak video olaydan sonra yayından kaldırıldı. Şirketin içerik uyarısı, 4. sezon prömiyerini açtığınızda karşınıza çıkacak. Hayranlar uzun süredir sevilen dizinin devamını bekliyordu. Stranger Things 4 çoğunlukla 1986’da geçse de, sezonun prömiyeri beklentileri fazlasıyla yükseltti. Yeni sezon “The Hellfire Club”, Hawkins laboratuvarını Eleven ve akranları için hem bir hapishane hem de bir eğitim ortamı olarak çerçeveliyor. Sezon orada yaşanan olaylara odaklanacak. Hawkins laboratuvar katliamı, sınıflarda hayatlarını kaybeden çaresiz çocuklara odaklanması nedeniyle gösterinin bir okul çekimini ele geçirmesine çok benziyor.

Bu da bazı izleyicilerin yaşanan katliamdan etkilenmelerine ve tekrar tetiklenmelerine sebebiyet verebilir. Bu sebeple de şirket dizinin başına bir uyarı ekliyor.

Mercedes 250 bin otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı