Netflix şifre paylaşımı konusuna taktı

Netflix son çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybetti

Dünyanın en popüler dijital içerik üreticilerinden biri olan Netflix, kullanıcı kaybının baş sorumlusu olarak gördüğü şifre paylaşımı problemini çözebilmek için tüm ihtimalleri değerlendiriyor.

Netflix şifre paylaşımı konusuna taktı. Netflix için işlerin pek de yolunda gitmediği bir gerçek. Yılın birinci ve ikinci çeyreklerinde oldukça büyük sayıda kullanıcı kaybı yaşayan şirketin üçüncü çeyrek verileri henüz açıklanmış değil. Ancak uzmanlara göre kötü gidiş üçüncü çeyrekte de devam edebilir çünkü henüz Amerikalı medya devi tarafından alınan önlemlerin hayata geçtiği söylenemez.

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Özellikle de bu önlemlerin en başında reklamlı abonelik sistemini geldiği ve bu sistemin de Kasım ayında uygulamaya konulacağı düşünüldüğünde uzmanların ne demek istediği daha iyi anlaşılıyor.

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

Netflix şifre paylaşımı konusuna taktı

Öte taraftan Netflix’in kullanıcı kayıplarının sorumlusu olarak gördüğü en önemli konu şifre paylaşımı. Bilindiği üzere Netflix içerisinde yer alan paketlerden en yüksek fiyatlı olan yaklaşık aylık 94-TL’lik bir fiyata sahip ve bu paketi satın alanlar aynı anda 4 kişiye kadar izleme imkanına kavuşuyor. Bununla birlikte gerçek hayatta genelde bu sayının 4 ile sınırlı kalmadığı ve aynı anda denk gelmediği sürece onlarca kişinin bu hesaptan faydalanabildiği de bir gerçek.

Netflix gelecek yıl 'ekstra kullanıcı' ücreti almaya başlayacak

İşte bu problemi kökten çözebilmek için ilk olarak ip takibi yapmayı düşünen platform hesap sahibinin farklı ağlar üzerinden bağlanamayacak olması nedeniyle bu fikrinden vazgeçmişti. Ancak şimdilerde tartışılan parmak izi okuması yapılarak hesaba girme fikri ise bir hayli çılgınca. Bununla birlikte herkesin Netflix hesabını akıllı telefonlarından kullanmadığı hatta çoğunluğun Netflix’i televizyonları için aldığı düşünüldüğünde bu planının da uygulanması pek mümkün görünmüyor. Bakalım Netflix yöneticilerinin gece uykularını kaçıran bu sorun nasıl bir çözüme kavuşturulacak.

Yeni Mac Pro muazzam bir güce sahip olacak!