Netflix Resident Evil dizisi için startı veriyor

netflix oynatma hızı

Sonunda Netflix Resident Evil dizisi için onayı verdi. Dizinin içeriği ve yönetmeni belli oldu.

Uzun bir süredir Netflix’in farklı bir hikayeye sahip Resident Evil dizisi çekeceği söyleniyordu. Hatta bir dönem Netflix de bu diziyi onaylamış lakin araya giren pandemi sürecinde tüm projelerde olduğu gibi dizi projeleri de askıya alınmıştı.

Sonunda Netflix’in çekeceği Resident Evil dizisinin ilk detayları belli oldu. Netflix’in Twitter hesaplarından birisi ile dizi onaylandı ve ilk bölümün ismi de netleşti.

İşte Netflix imzalı Resident Evil dizisi

Netflix tarafından çekilecek olan dizinin ilk bölümü “Welcome to New Raccoon City” ismini taşıyor. Dizinin konusu ise oyunlarda da hayli ön planda olan Wesker’in üzerine kurulu olacak. İki farklı zaman diliminde geçmesi planlanan dizi toplamda 8 bölümden oluşacak ve her bir bölüm yaklaşık olarak 1 saat sürecek.

İlk zaman çizelgesinde Jade ve Billi Wesker’in New Raccoon City’ye taşınması ve babalarının karanlık sırlarına ortak olmaları konu edinecek. İkinci çizelgede ise 16 yıl sonrasına gidilecek ve bambaşka bir dünya karşımıza çıkacak.

30 yaşındaki Jade Wesker’in maceralarına tanıklık edeceğimiz bu bölümde 15 milyona kadar düşen insan nüfusunun sayıları 6 milyarı aşan zombi ordusuna karşı verdikleri savaşa tanıklık edeceğiz.

Yani film ve oyun dünyasından tamamen bağımsız bir senaryonun varlığından söz etmek mümkün. Bu arada dizinin senaryosunda Andrew Dabb imzası bulunduğunu hatırlatalım. İlk iki bölümün yönetmenliğini ise Bronwen Hughes üstlenecek.

Redmi Note 9 Pro bir ilke imza attı