Netflix reklam destekli plan bu yıl gelebilir

Netflix canlı yayın özellikleri geliştiriyor

Netflix uzun süredir hizmetinin reklam içermeyeceğini söylese de, geçen ay aslında daha ucuz, reklam destekli bir plan sunacağını açıkladı. İşte detaylar.

Co-CEO Reed Hastings, bir kazanç çağrısında, bu kademe için planların “önümüzdeki bir veya iki yıl içinde” kesinleşeceğini söyledi. Bununla birlikte, Netflix bu seçeneği daha da erken sunmak istiyor gibi görünüyor. Bir dahili notta, akış hizmetinin reklam destekli bir sürümünün bu yıl içinde çıkacağı bildiriliyor. The New York Times’a göre, yöneticiler notta personele 2022’nin son üç ayında reklam destekli bir plan sunmak istediklerini söylediler. Dahası, notta, şifrelerini farklı adreslerde yaşayan kişilerle paylaşan aboneler için ek bir ücret olarak aynı sıralarda kullanıma sunulacağı öne sürüldü.

Netflix reklam destekli plan bu yıl gelebilir

Notta, Netflix’in Apple TV+ dışında her büyük akış platformunun daha düşük maliyetli, reklam destekli bir plan sunduğunu belirttiği söyleniyor. Bunlara Hulu, HBO Max ve Peacock dahildir. Şirketin, bazı rakiplerinin reklamlar gösterirken hala “güçlü marka imajlarını koruyabildiğini” söylediği bildiriliyor.

Bu arada, şirket kısa süre önce 222 milyondan fazla hanenin ücretli abone olduğunu belirtti. Ancak, 100 milyondan fazla hanenin erişim için ödeme yapmadan başka birinin hesabında Netflix izlediğini iddia etti. Kazanç çağrısında, baş işletme görevlisi Greg Peters, şirketin “bu paylaşımı kapatmaya çalışmadığını”, ancak “paylaşabilmek için biraz daha fazla ödeme yapmanızı isteyeceğini” söyledi. Netflix, Mart ayında Peru, Şili ve Kosta Rika’daki hesap paylaşanlar için ek bir ücreti test etmeye başladı.

Yıllarca süren etkileyici büyümenin ardından Netflix, geçen çeyrekte ilk kez düşen abone sayıları söz konusu olduğunda aniden büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. 200.000 üye kaybetti ve bu çeyrekte iki milyon kadar daha kaybedebileceğini düşünüyor.

Samsung, 5G’den 50 kat daha hızlı 6G üzerinde çalışıyor