Netflix Queen’s Gambit yüzünde mahkemelik oldu

Netflix Türkiye Ağustos takvimi belli oldu

Dünyaca ünlü popüler dizi ve film platformu Netflix’in 2020 yılına damga vuran mini dizisi The Queen’s Gambit mahkemelik oldu.

Netflix Queen’s Gambit yüzünde mahkemelik oldu. Beth Harmon isimli küçük bir kız çocuğunun annesinin ölümünden sonra yerleştirildiği kız yurdunda nasıl satranç öğrendiği ve nasıl dünyanın en iyi satranç ustası haline geldiğini anlatan The Queen’s Gambit adlı dizide ismi geçen Gürcistan’ın ünlü satranç ustası Nona Gaprindaşvili dizide geçen bir diyalogdan dolayı rahatsızlık duyduğunu açıkladı ve Netflix’e 5 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

80 yaşındaki Nona Gaprindaşvili, The Queen’s Gambit dizisindeki başrol Bath Harmon karakterinin kendisinden esinlenildiğini ve kendisi ile ilgili dizide yanlış bilgiler yer aldığını ifade etti.

Netflix, oyunlar özelliğini test etmeye başladı

Cinsiyetçi yaklaşımdan hoşlanmadı

Dizide kendisini cinsiyetçi bir şekilde resmettikleri ve Gürcistan doğumlu olduğu halde kedisini Rus olarak tanıttıkları için rahatsız olduğunu söyleyen Nona Gaprindaşvili Anya dizinin son bölümündeki final maçında spikerin söylediği, “Onun hakkındaki tek olağandışı şey aslında cinsiyeti. Aslında bu Rusya’da çok da özgün bir şey değil. Nona Gaprindaşvili de var. Kadın satrancının dünya şampiyonu fakat o da asla erkeklerle mücadele etmedi” sözlerinden rahatsız oldu. Ünlü satranç ustasının bu sözlerden rahatsızlık duyduğu ve bunun için Netflix’e tazminat davası açtığı belirtildi.

Ayrıca dizide ifade edilenin aksine dizinin geçtiği 1968’de 59 erkekle profesyonel satranç maçı yaptığını söyleyen Gaprindaşvili bunların 28’ini de arka arkaya yendiğini dile getirdi.

Netflix konuyla ilgili bir açıklamada “Netflix, Gaprindashvili’ye ve şanlı kariyerine yalnızca son derece saygı duyuyor, ancak bu iddianın hiçbir değeri olmadığına inanıyoruz ve bunu şiddetle savunacağız.” dedi.

SpaceX uzay turizmini gerçek anlamda başlattı: Pandora’nın kutusu açıldı (Video)