İstanbul’da şok taksi kararı

bitaksi

Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehri olan İstanbul’da taksi sorunu bitmek bilmiyor. İstanbulluların yaşadığı taksi sorunu ile ilgili İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden yeni bir karar çıktı.

İstanbul’da şok taksi kararı.  İBB’nin aldığı yeni karara göre 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda taksilerin denetlenmesi için bir merkez kurulacak. Kurulacak olan denetim merkezinin adı Toplu Taşıma Denetim Merkezi olarak adlandırılacak. Toplu Taşıma Denetim Merkezi ile i-taksi uygulaması üzerinden tüm taksilerin 24 saat boyunca incelenmesi mümkün olacak.

İBB’nin İstanbulluların taksi sorununa getirdiği yeni çözüm olan Toplu Taşıma Denetim Merkezi’nde ilk olarak 15 bin takside i-taksi uygulamasına geçilecek ve tümüne iç ve dış kamera takılacak. Böylece taksilerde yaşanan yolcu ve sürücü problemleri gece gündüz denetlenebilecek.

İstanbul’da şok taksi kararı

İstanbulluları taksi çilesinden kurtarmak için yeni bir yol deneyen İBB meclisi i-taksi uygulamasının yönetim yetkisini İspark’tan aldı. İ-taksi uygulaması yeni kurulacak Toplu Taşıma Denetim Merkezi üzerinden yönetilecek.

Careem

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, İBB Meclisi’nde yeni taksi yönetim uygulamalarına da izin verildiğini belirterek, “Bu meclis kararıyla, isteyen şirket ve firmaların taksi yönetim uygulaması ve yönetmesine, İBB’nin taksi yönetim sistemine entegre olmaları şartıyla izin verilmiş oldu. Yani belediyeden lisans almak koşuluyla farklı şirketler, farklı uygulamaları kullanabilecek. Taksiciler de istedikleri uygulamayla çalışabilecek. İBB’nin sistemine entegre olan tüm taksiler izlenebilecek” ifadelerini kullandı.

İBB Meclisi’nde alınan kararla çevrimiçi i-taksi uygulaması vermek isteyen firmaların ödeyeceği lisans ücretine de zam yapıldı. Yapılan zamma göre İBB en az 500 araçlık organizasyonlarda kullanılmak üzere 5 yıllık lisans ücretini 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarttı.

iPhone 13 GPU’su selefine oranla ne kadar güçlü?