iPhone için WhatsApp’a şifre koyma özelliği geldi!

Best Lock Apps For WhatsApp

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, uzun zamandır beklenen özelliğini bugün iPhone’da kullanıma sundu. Artık iPhone’da Face ID veya Touch ID ile uygulamaya şifre koyabiliyorsunuz.

Facebook’un bünyesinde yer alan popüler mesajlaşma platformu, güncellemeler ile yeni özelliklerini kullanıcılarla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında doğru sızan Face ID veya Touch ID ile WhatsApp‘a şifre koyma söylentisi, bugün gelen güncelleme ile doğrulanmış oldu.

WhatsApp’a Face ID ve Touch ID dopingi!

Uygulamanın 2.19.20 sürümü ile artık iPhone X ve sonrası modellerde yer alan Face ID ve diğer iPhone modellerinde yer alan Touch ID ile uygulamayı kilitleyebiliyorsunuz. Bu kilitleme ekranına; Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Ekran Kilidi bölümünden ulaşabilirsiniz.

Kilit seçenekleri arasında; anında, 1 dakika, 15 dakika ve 1 saat opsiyonları bulunuyor. Bu süre zarfında uygulamayı kullanmazsanız ve ana ekrana dönerseniz, kilidi açmak için Face ID veya Touch ID ile giriş yapmanız gerekiyor. Bu özelliği etkinleştirdiğinizde mesaj ve arama bildirimlerini almaya devam edebileceğinizi belirtelim.

Apple Facebook’a resmen savaş açtı!

Bu zamana kadar App Store‘da şifreleme yaptığını söyleyen onlarca sahte uygulama yer almıştı. Bugün gelen güncelleme ile bu desteğin resmi olarak sunulması, bu sahte uygulamaların fişini çekecektir.

WhatsApp