Netflix, Narnia Günlükleri için kolları sıvadı

Netflix, Narnia Günlükleri için kolları sıvadı

Netflix uzun süredir yeni yapımlara yatırım yapıyor. Şirket bir süredir Asya yapımlarına yatırım yapıyordu ve şimdi bir klasik için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Daha önce Greta Gerwig’in Netflix için Narnia Günlükleri serisine dayanan bir film yönetme görüşmelerinde olduğu bildirilmişti, şimdi ise daha farklı raporlar ortaya çıktı. The New Yorker tarafından yayınlanan bir rapora göre aslında seriye dayalı iki uzun metrajlı filmin yolda olduğu doğrulandı. Netflix yaklaşmakta olan projeleri konusunda endinden oldukça emin. Zira şirket şifre paylaşma yüzünden fazlasıyla zorluğa uğramıştı ancak şimdi bu durum değişmeye başladı. Yaşanan maddi kayıpların ardından şirket daha gelişmiş bir koleksiyona sahip olup daha fazla kullanıcıyı platformuna çekmeye çalışıyor. Narnia Günlükleri de bu kapsamda oldukça önemli, zira seri klasikler arasında yer alıyor.

Netflix, Narnia Günlükleri için kolları sıvadı

Stüdyonun kitapları nasıl uyarlamayı planladığına dair resmi bir açıklama yapılmasa da, kitaptaki Beyaz Cadı’nın Narnia’yı ele geçirme girişimlerini konu alan yedi roman, hikayenin ana olay örgüsünü oluşturacak. Kitaptaki olay örgüsüne sadık olarak çocukların görevleri için bulabilecekleri en büyük müttefik, nezaketin, cesaretin ve özveriliğin en saf halini temsil etmesi amaçlanan büyük bir aslan olarak karşımıza çıkacak. Kitaptaki Aslan sembolünün aslında Tanrı imgesini taşıması da dikkate değer bir nokta. Yapımların ne zaman geleceği ile ilgili ise net bir detay söz konusu değil.

instax SQUARE SQ40 : Fujifilm instax ailesi yeni üyesine kavuştu