Netflix izinsiz ücret mi tahsil ediyor?

netflix izinsiz ücret

Popüler online yayın platformu Netflix izinsiz ücret çekerek hesabını kapatmış kullanıcılardan para mı alıyor?

Bu iddia İngiltere’deki Netflix kullanıcılarının şikayetiyle ortaya çıktı. BBC’ye şikayet yağdıran kullanıcılar, aylar önce kapattıkları ve ödemelerini kestikleri Netflix hesaplarının tekrar açıldığını fark ettiler.

Netflix izinsiz ücret çekimi haberleriyle şok oldu

Kullanıcılar kredi kartlarından çekilen ücretleri görünce hesaplarının izinsiz olarak açıldığını anladılar. Ancak Netflix’i aradıklarında soruna çözüm bulamadılar. Soruşturmalr sonucunda bu kişilerin hacker’ların kurbanı olduğu anlaşıltı.

Kullanıcıların hesaplarını çalmak isteyen hacker’ların, Netflix’te kayıtlı halde duran kapalı kullanıcı hesaplarına girdikleri ve bu sırada hesapları aktive ettikleri anlaşıldı.

Netflix izinsiz ücret çekmek gibi bir eylemin mümkün olmadığını, olayın hacker’ların saldırısından kaynaklandığını itiraf etti.

Ancak Netflix’in, olayın hackerlar tarafından gerçekleştirildiğini keşfetmesine rağmen yapılan ödemeleri geri ödemeye razı olmadığı da vurgulanıyor.

BBC’ye şikayetini anlatan bir kullancı ise aylardır kullanmadığı kredi kartından para çekildiğini, kredi kartına ödeme yapılmadığı için bankanın kartlarını kapattığını, hesaplarına el koyduğunu dile getirdi.

Hacker’ların ise daha önce kapatılmış ve sahiplerinin takip etmediği hesapları e-bay gibi sitelerde 3 Pound gibi fiyatlarla sattığı biliniyor. Pek çok kullanıcı, hesabının çalındığını ve kredi kartından aylardır Netflix ödemesinin yapıldığını fark edene kadar aylar geçebiliyor.

Kredi kartı ekstrelerini kontrol etme alışkanlığı olmayan kullanıcılar ise ömür boyu mağdur olduklarını fark etmeyebiliyorlar.

Bu tür hacker operasyonlarında mağdur olmamak için Netflix gibi online servislerde alışveriş yaparken, ödeme gönderirken sanal kredi kartlarını kullanmak daha güvenli bir seçenek.

Apple Kırım haritasını değiştirdi

Bu kartlardan beklenmedik bir ödeme çekilmek istendiğinde, limitleri sınırlı olduğu için dolandırıcılık faliyetlerini fark etmek daha kolay oluyor.

Netflix tv