Netflix ebeveyn denetimleri sıkılaştırılıyor

Netflix ebeveyn denetimleri

Dünyanın en büyük online film ve dizi izleme platformları içerisinde yer alan Netflix ebeveyn denetimleri ile ilgili daha fazla çalışma yürütüyor. Şirket yeni kararların eşiğinde.

Son günlerde eve kapanarak Netflix benzeri platformlarda zaman harcayan kişi sayısı giderek arttı ve Netflix ebeveyn denetimleri de doğru orantılı olarak yoğunlaştı. Şirket çocukları olumsuz içeriklerden mümkün olduğunca korumaya çalışıyor. Bunu yaparken de ebeveynlere çok büyük bir pay düşüyor.

Netflix denetimleri PIN yardımıyla genişleyecek

Netflix tarafından bahsedildiğine göre yeni bir uygulama olarak PIN dediğimiz bir sistem geliştirildi. Bu sistem sayesinde ebeveynlere netflix içeriklerini çocukları için düzenleme yetkisi veriliyor. Elbette burada müdahale edilecek şey içerikler değil. Bundan ziyade çocukların hangi içeriği izleyip hangilerini izlemeyeceği belirlenecek.

Netflix ebeveyn denetimleri yeni

Bu platformu kullanıyorsanız oynatmaya devam et bölümünün ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Netflix bu bölümü çocuklar için yeniden düzenleme kararı aldı. Eğer içerik çocukların izlemesine uygun değilse oynatmaya devam et kısmı aktif hale gelmeyecek. Böylece çocuklar bu içeriklerden uzak kalmış olacak.

Aşk 101 Netflix dizisi için yeni fragman yayınlandı

Bu sistem henüz şirket tarafından aktif hale getirilmedi. Kademeli olarak kullanıcılara bu hizmet sunulması planlanıyor. Böylece Netflix üzerindeki denetimler daha fazla artırılmış olacak. Platformun kullanım oranı son günlerde çok ciddi bir artış gösterdi ve muhtemelen şirket daha geniş tedbirler alacak. Sizce Netflix tarafından alınan bu önlemler yeterli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.