Netflix, bir Gundam filmi üzerinde çalışıyor

Netflix, bir Gundam filmi üzerinde çalışıyor

Bir canlı aksiyon Gundam filmi birkaç yıldır beklenenler arasında. Netflix, Legendary Pictures’ın sinemalarda yayınlayacağı Çin dışında, filmin dünya çapındaki haklarını ele geçirdi.

Gundam sahibi Sunrise, filmin yapımcılığı ve yönetmenliği için Jordan Vogt-Roberts’ı (Kong: Skull Island ve The Kings of Summer) seçti. Ayrıca Brian K. Vaughan (Y: The Last Man) senaryoyu yazacak ve sorumlu yapımcı olarak rol alacak. Ancak yapılacak olan canlı aksiyon filmi hakkında çok detay yok. Film hakkında hiçbir detayı açıklanmadı. Gundam’ın orijinal Universal Century zaman çizelgesinde yer alıp almayacağı gibi detaylar ya da filmi ne zaman izleyebileceğiniz belli değil. Ayrıca filmi alakadar eden Vogt-Roberts’ın üzerinde çalıştığı Metal Gear Solid filminin küçük bir meselesi var. Ancak bu konuda da belirti yok.

Netflix, bir Gundam filmi üzerinde çalışıyor

Bu ilk canlı aksiyon Gundam filmi değil. G-Savior, 1999’da Japonya’da sinemalarda gösterime giren TV için yapılmış bir filmdi. Ancak aradan geçen uzun zamana ve gelişen teknolojiye bakarsak bu sefer bütçenin biraz daha yüksek olacağına dair güvenli bir kaynağımız var diyebiliriz. Bu arada Netflix, başka bir Sunrise mülkü olan Cowboy Bebop’un canlı aksiyon uyarlamasını yapıyor. Başrol oyuncusu John Cho’nun sette yaralanmasının ardından geçen ay dizinin çekimleri tamamlandı. Şov, bu yıl Netflix’e gelecek. Covid-19 sebebiyle ertelenen bir çok yapım oldu. Ancak yapımcılar gecikmeli de olsa sözlerini tutmaya çalışıyor. Netflix, bir Gundam filmi üzerinde çalışıyor.

Google, iOS ve Android alışveriş uygulamalarını kapatıyor