NASA şaşırtıcı bir buluşa imza attı!

NASA şaşırtıcı bir buluşa imza attı!

NASA son yıllarda ciddi anlamda uzay çalışmalarına devam etti. Şimdi ise yeni bir buluş ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Evrenimizde yaşamın oluşması ne kadar sürede mümkün olabilir? Dünya yaklaşık 4,5 milyar yaşında, peki evrende yaşam için gerekli olan bileşenlerin ve koşulların oluşması ne kadar süre aldı? NASA James Webb Uzay Teleskobu, Büyük Patlama’dan 350 milyon yıl sonra bir galakside karbon buldu. Karbon yaşam için önemli bir bileşen ve bu keşif, evrende hidrojen dışında herhangi bir elementin ilk tespitine işaret etmekte. Birleşik Krallık’taki Cambridge Üniversitesi liderliğindeki uluslararası bir gökbilimci ekibi, evrenin erken dönemlerinde genç bir galaksiyi gözlemledi ve şaşırtıcı miktarda karbon içerdiğini buldu.

NASA şaşırtıcı bir buluşa imza attı!

Astronomide ‘metaller’, hidrojen veya helyumdan daha ağır elementleri ifade ediyor. İlk Evren çoğunlukla hidrojenden, az miktarda da helyum ve lityumdan oluşuyordu. Bugün gördüğümüz Evreni oluşturan diğer elementler ise bir yıldızın içinde oluşmuştur.

Bu elementler, süpernova olarak bilinen yıldız patlamaları yoluyla dağıtılır. Bu da dramatik bir patlamayla ömrünü sonlandıran bir yıldızın, malzemeleri uzaya yayarak gelecek nesil yıldızların tohumunu atacağı anlamına geliyor. Zamanla daha fazla metal oluşuyor ve milyarlarca yıl sonra Evren, Dünya gibi kayalık gezegenleri ve yaşamı destekleyebiliyor. NASA bu keşifle ilgili heyecanını duyurdu.

Cambridge’deki Kavli Kozmoloji Enstitüsü’nden ve çalışmanın baş yazarı Dr Francesco D’Eugenio, “İlk yıldızlar kimyasal evrimin kutsal kâsesidir” dedi. NASA evren hakkında çalışmalarına devam edecek.

Dragon Age: Dreadwolf’un Adı Değişti Tanıtım Tarihi Açıklandı