NASA ‘dan Ay madenciliği için teşvik!

Türkiye Uzay Ajansı gizemli

NASA sıra dışı bir teklif gündemde. Artemis verdikleri bir program ile beraber Ay madenciliği konusunda firmalara çağrı yaptı.

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber uzaydan beklentiler de artıyor. Geliştirilen her yeni icat aslında evrene açılmamız için bir basamak olarak nitelendiriliyor. Evrene açılma evreni daha iyi tanımanın arkasında tabi yeni kaynaklar yeni yaşam alanları ve tabiki merak var. Olası bir dünya felaketinde yani dünya gezegeninin sonu gelmesi halinde insanoğlunun neslini sürdürebilmesi için evrende yeni yaşam alanları keşfetmesi gerekir. Aslında tüm bunların etkisinde çalışmalar devam ediyor. Başta Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ve birçok özel şirket bu kapsamda çalışmalar yürütüyor.

NASA 'dan Ay madenciliği için teşvik!

Öyleki zaman zaman yüklü harcamalardan dolayı eleştirildiği oluyorki son dünya felaket senaryolarından sonra eleştirilen seslerin seviyesi oldukça düştü. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) çalışmalarından biri ise çok farklı bir yönde. NASA sıra dışı bir teklif hazırladı. Artemis verdikleri bir program ile beraber Ay madenciliği konusunda firmalara çağrı yaptı.

NASA’dan Jim Bridenstine Artemis programı hakkında bilgi verirken bu program kapsamında Ay’dan getirilecek kaya ve toz gibi materyallerin satın alınacağı belirtildi. Bu materyallerle Mars’a yapılacak insanlı yolculuk öncesi hazırlık olarak belirtildi. Bu materyaller için büyük paralar ödenecek. Ama tabi bu işlem ile beraber getirilen materyallerin toplanma sürecinin görüntülerle kanıtlanmasını istiyor. Detaylı bir incelemeden geçirildikten sonra fiyat biçilecek.

9 Ekim’e kadar başvurulara açık olduklarını belirten Bridenstine, satın alınacak materyallerin 50 ile 500 gram arasında olması gerektiğini söyledi.

Galaxy M51 ile Galaxy Buds hediye fırsatı