NASA Perseverance Mars aracı ilk verileri topluyor: Heyecan dorukta

NASA Mars görevini

NASA Perseverance Mars aracı insanlık için oldukça büyük bir misyona sahip. 17 Temmuz 2020 tarihinde fırlatma işlemi gerçekleştirilen bu uzay aracı 35 kaya örneği toplayacak. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

NASA bildiğiniz üzere Mars projeleri üretmesi ile biliniyor. Özellikle son dönemlerde bu tür projelerin sayısında önemli ölçüde artış olduğu çok açık. NASA tarafından gönderilen keşif aracı Perseverance bunlar arasında en önemlisiydi. Geçtiğimiz aylarda Mars’ta oksijen üreten bu araç önemli bir göreve başladı.

Mars yüzeyinde canlı hayatın olup olmadığı ile ilgili çalışmalar yapan bu uzay aracı ilk örneklerini topluyor. 7 ay süren yolculuktan sonra gezegenin yüzeyine ulaşan bu araç son derece kritik bir göreve sahip. Kızıl gezegenin yüzeyinde yer alan 35 kaya örneği toplayacak. Böylece burada ne tür bir canlı yaşamının olduğu anlaşılacak.

NASA Perseverance Mars aracı laboratuvar analizleri yapacak

Kızıl gezegen canlı yaşamına dair izleri bulmak isteyen insanlık için son derece önemli bir göreve sahip. İklim yapısı ve jeolojik detaylar göz önüne alındığında Mars son derece kritik. Buradan elde edilecek bilgiler sayesinde dünyada hayatın nasıl başladığı çok daha net bir şekilde anlaşılacak.

NASA Perseverance Mars

Bilim insanları kayaç türlerini inceleyerek burada fosil bulunup bulunmadığına bakacak. Dünya üzerinde yaşamın ilk başlangıcı araştırılırken yine benzer yöntemler deneniyor. Kayaçlar içerisinde yer alan fosiller sayesinde ilk canlı yaşamı daha net bir şekilde ortaya çıkarılıyor.

NASA, Ay’a çıkışımızın 50’inci yılını kutluyor

Dünya’ya en çok benzeyen gezegen olarak bilinen Mars bizleri çok heyecanlandıran bazı keşiflere sahne oldu. Mesela bu gezegenin yüzeyinin altında su olduğu ortaya çıktı. Böylece Dünya ile benzer aşamalardan geçtiği tahminleri güçlendi. Bakalım NASA tarafından araştırılacak Mars kaya türleri bizlere uzayda yaşam hakkında ne tür bilgiler verecek.