NASA Mars Ingenuity helikopterinin uçuş görüntüleri hayranlık uyandırdı (Video)

NASA Mars görevini

NASA Mars Ingenuity helikopterinin uçuş görüntüleri hepimizin gurur duymasını sağladı. Bildiğiniz üzere bu helikopter NASA tarafından keşifler için gönderilmişti. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm ayrıntılara birlikte bakalım.

Bilim insanlarının büyük bir merakla takip ettiği NASA Mars Ingenuity helikopterinin uçuş görüntüleri dünyaya ulaştı. 18 Şubat 2021 tarihinde Jezero kraterine iniş yapan bu uzay aracı ilk bakışta küçük görünebilir. Ancak yakınlaştığınız zaman ortalama bir araba büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz.

Bu Mars helikopterinin en önemli görevi ise gezegende nehir ve diğer çeşitli yaşam kalıntılarını aramak. Bunları bulduğu anda merkeze iletecek. Yaklaşık olarak 160 saniye boyunca uçan bu helikopter dikey açıdan değerlendirildiğinde 8 metre yolu bitirdi. Yatayda ise 210 metre yol gitti.

NASA Mars Ingenuity helikopterinin merak uyandıran görüntüleri

NASA tarafından geliştirilen bu helikopter keşif çalışmalarına büyük bir destek sunacak. Özellikle ulaşılması zor alanlarda bu helikopterin son derece işlevsel olması bekleniyor. Tüm bunlara ek olarak güçlü bir kamera sistemine sahip olması bazı videolar çekilmesini kolaylaştırıyor.

Mars üzerinde bulunacak en ufak bir örnek bile insanlık için umut olabilir. Özellikle insanlığın başlangıcı ve Mars gibi gezegenlerde yaşamın olup olmadığı en büyük merak konuları arasında yer alıyor. 300 metre uzakta bile geniş görüş açısı bulunan bu helikopter keşif canavarı diyebiliriz. NASA Mars Ingenuity helikopterinin tüm özellikleri yoğun bilgi akışı için kullanılıyor.

NASA Mars’ta su olduğunu kanıtladı: Bilim dünyası ayakta

Gerçekleştirilen bir uçuş kayıt altına alındı. Bilim insanları kayıt altına alınan bu görüntüleri herkesle paylaştı. Peki sizce Mars’ta gerçekten de beklendiği gibi yaşam bulunabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.