NASA bu soruyu cevaplayana 1 milyon dolar ödeyecek

Nasa, insanların bu on yılda Ay'a yerleşmesini bekliyor

Astronotların Mars’a ulaştıklarında nasıl besleneceğine dair bir fikriniz varsa, NASA size ciddi miktarda bir para ödeyebilir. İşte tüm detaylar.

Bu hafta, Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi halkı, derin uzay görevlerinde astronotları sürdürülebilir bir şekilde nasıl besleyebileceği konusunda fikir topluyor. Deep Space Challenge’da kamuoyuna sorulan sorunun cevabını veren kişiye NASA bir milyon dolar ödeyecek. Yarışma yeterince basit. Cevabı biliyorsanız siz ve ekibiniz, diğer kozmik bedenlerde kopyalanabilecek başarılı bir “gıda üretim teknolojileri” prototipi tasarlamalı, inşa etmeli ve göstermelisiniz. NASA’nın Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü müdür yardımcısı Jim Reuter, “Uzay yolculuğunun kısıtlamaları dahilinde uzun süreler boyunca astronotları beslemek yenilikçi çözümler gerektirecektir” dedi.

NASA bu soruyu cevaplayana 1 milyon dolar ödeyecek

“Gıda teknolojisinin sınırlarını zorlamak, geleceğin kaşiflerini sağlıklı tutacak ve hatta buradaki insanları evde beslemeye yardımcı olabilir.” Yarışma, geçtiğimiz Ekim ayında ödül için yarışan 18 takımla başladı. Bu takımlar geçen sefer 450.000$ ‘ı bölüştüler, ancak bahisler bu sefer daha yüksek. NASA, “Bu zorluğun bir sonraki aşamasını yürütmek ve dünyanın dört bir yanından gelen çözümleri belirlemek için Kanada Uzay Ajansı ile işbirliğine devam etmekten heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. Birinci aşamaya katılan 18 takım, İkinci Aşamaya girmek için kayıt gereksinimlerini otomatik olarak karşılayacak. Katılmak isteyenlerin Şubat ayı sonuna kadar gerekli kayıt bilgilerini sağlamaları gerekmekte. Nasıl kayıt olunacağı ve gereklilikler hakkında daha fazla bilgi açıklanacak.

Apple uygulama içi satın alma muafiyetini genişletiyor


Yorumlar kapatıldı.