Napolyon Bonapart’ın DNA’sına sahip şapka keşfedildi! Şapka satışa sunuluyor

Napolyon Bonapart'ın DNA'sına sahip şapka bulundu! Şapka satışa sunuluyor

Fransa’nın ünlü lideri Napolyon Bonaparte’a ait olduğu düşünülen yeni bir şapka keşfedildi. Yapılan testler sonucunda Napolyon’a ait olduğu belirlenen şapka açık artırma ile satışa sunuluyor. Şapkanın uçuk bir fiyatla satılması bekleniyor. İşte detaylar.

Fransa’nın ve Dünya’nın en önemli isimlerinden Napolyon Bonaparte’ye ait olduğu iddia edilen bir şapka bulundu. Yapılan testler sonucunda DNA kanıtları bulunan şapka 27 Ekim’de açık artırmaya çıkarılacak. Açık artırma Bonhams müzayede evi tarafından gerçekleştirilecek. Hong Kong basınında tanıtılan şapka için “İmparator’un DNA’sının bulunduğu ilk şapka” ifadeleri kullanıldı. Söz konusu şapka daha önce bir Alman müzayede evi tarafından da satışa sunulmuş ancak Napolyon Bonaparte’ye ait olduğu o zamanlar belli değilmiş. Dolayısıyla şapka ilgi görmemiş ve satılamamış.

Napolyon Bonapart'ın DNA'sına sahip şapka bulundu! Şapka satışa sunuluyor

Bonhams’ın Sorumlu Yönetici Direktörü Simon Cottle konuyla ilgili olarak, “Tamamen şans eseri bulundu. Şapkanın sahibi, açık artırmayı kazandıktan sonra şapkanın içindeki yazılara baktı ve bu ihtimal üzerinde durdu. Elektronik mikroskop da dahil olmak üzere farklı teknikler kullanılarak inceleme tamamlandı” ifadelerini kullandı. Şapkada 5 adet saç teli bulunmuş. Bunun üzerine DNA çalışmaları yapılmış. Saç tellerinden 2 tanesinin Napolyon’a ait olduğu ortaya çıkmış. Müzayede evi ilk kez Napolyon Bonaparte’ye ait olduğu kanıtlanan şapkanın minimum 138.550 dolardan alıcı bulmasını bekliyor.

Redmi uygun fiyatlı üst segment modeliyle geliyor