Spotify 60 Milyon Ücretli Aboneye Ulaştı

spotify hi-fi müzik yayını

Dünyanın en popüler müzik dinleme uygulamalarından Spotify, hızlı yükselişini sürdürerek 60 milyon ücretli aboneye ulaştı.

Meşhur müzik akış platformu Spotify geçtiğimiz gün web sitesini güncelleyerek istatistiklerini yayınladı. İlk ortaya çıktığı günden beri yüksek başarı yakalayan platformu Apple dahil pek çok firma tahtından etmek istiyor. Ancak Spotify’ın böyle bir niyeti yok gibi gözüküyor.

60 Milyon Ücretli, 140 Milyon Aktif

Premium sürümünü aldığınız takdirde müzikleri en yüksek kalitede dinleme, özel listeler oluşturma, müzik indirme gibi özellikler sunan uygulama, kendine dünya çapında tam 60 milyon ücretli abone buldu. Uygulamayı ücretsiz kullananların sayısı da hiç az değil. Yine yapılan açıklamaya göre Spotify 140 milyon aktif kullanıcıya sahip ve hızlı yükselişini korumayı başarıyor. Ayrıca platform içerisinde kişisel – genel 2 milyardan fazla çalma listesi bulunduruyor.

30 Milyondan Fazla Müzik

Kuşkusuz alanında en başarılılardan biri olan İsveçli Spotify, 60’dan fazla ülkede hizmet vermeye devam ediyor. Kütüphanesinde 30 milyondan fazla müzik barından platform, ülkemizdeki uygulama marketlerinde de en çok indirilenler listesinden düşmüyor. Müzik uygulaması ayrıca; Android, iOS, Android Wear, Linux, MacOS, Tizen, watchOS gibi pek çok işletim sistemiyle uyumlu çalışabiliyor.

Öğrenci Paketleri de Geldi

Ülkemizde güncel olarak 13.99 TL‘lik premium abonelik paketi bulunan uygulamanın tek alternatifi bu değil. Platform, 20.99 TL’lik aile paketi (6 kişilik) ve yeni gelen öğrenci paketi seçeneğine de sahip. Ülkemizde birkaç ay önce devreye giren öğrenci aboneliği, üniversite öğrencilerini kapsıyor ve bu paket için istenilen güncel aylık ücret 6.99 TL.