Mustang Ruhunu Taşıyan Mach-E Türkiye’de

Mustang Mach-E

Ford’un %100 elektrikli, sıfır emisyonlu sürüş sağlamak için sıfırdan geliştirdiği ilk seri üretim otomobil olan, Mustang ruhunu koruyan Mustang Mach-E, Türkiye’deki otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Binek segmentinde Ford’un ilk elektrikli aracı olan Mustang Mach-E, şirketin elektrifikasyon stratejisi kapsamında önümüzdeki dönemde sunacağı diğer premium elektrikli araçların da habercisi.

Ford’un ilk tam elektrikli SUV’u Mustang Mach-E, elektrikli araç müşterileri için dünyanın en çok satan spor otomobilinin özgürlüğünü, performansını ve ikonik karakterini sunuyor. Duyarlı, enerji tasarruflu, çevre dostu bir güç kaynağına sahip olan Mustang ailesinin bu üyesi, 5,1 saniyeye kadar inebilen 0-100 km/s hızlanma sağlayabilen versiyonlara ve tek motorlu arkadan itiş (RWD) ve çift motorlu dört çeker (AWD) sürüş seçeneklerine sahip.

Mustang

Gerçek gücü duyarlılıkla buluşturan Mustang Mach-E’nin standart menzilli (Standard Range) ve önümüzdeki dönemde gelecek olan uzatılmış menzilli (Extended Range) batarya seçenekleri, menzil endişesini ortadan kaldırarak sınıfındaki kuralları baştan yazıyor.

Green NCAP tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler kapsamındaki temiz hava ve sera gazı emisyon testlerinden tam not alan Mustang Mach-E, iki şarj arasında 600 km’ye kadar WLTP (Uluslararası Uyumlu Hale Getirilmiş Hafif Araç Test Prosedürü) elektrikli sürüş menzili sağlıyor.

Mustang Mach-E

Mustang Mach-E, Ford’un şimdiye kadar sunduğu en gelişmiş konfor, rahatlık ve sürücü destek teknolojisi ile de çığır açıyor. Yeni nesil SYNC, zaman kazandıran önerilerde bulunmak için sürücü davranışlarından öğreniyor . Ayrıca, Ford’un en yeni sürüş destek, park etme ve kaza önleme teknolojileri son derece sezgisel, stresi azaltan bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni nesil teknolojik özelliklerle donatılan Mustang Mach-E, sürüş dinamiklerini ve duyusal deneyimleri sürücünün ruh haline göre uyarlayan Whisper, Active ve Untamed sürüş modlarını sunuyor, böylece gerek sakin gerekse sportif sürüş isteklerini anında karşılıyor. Coupe silüetli, beş koltuklu SUV, kablosuz güncellemeler (OTA update) ile araç kullanım halinde değilken (veya küçük güncellemeler için kullanım esnasında) yazılım güncellemeleri gerçekleştirerek zamanla kendini daha da geliştirme özelliğine sahip.

Mustang

Gelişmiş, verimli performans ile heyecan verici sürüş deneyimi

Benzersiz karakteriyle çekiciliğini ortaya koyan Mustang Mach-E’nin tamamen yeni olan yapısı, performansı artıran ağırlık dağılımından ve tamamen elektrikli aktarma organlarının tork dağıtımından tam anlamıyla yararlanmak için Ford Team Edison tarafından geliştirildi.

Eksi 40 santigrat dereceye kadar test edilen yüksek performanslı bataryalar, çarpmalara karşı korumayla çevrelenmiş su geçirmez bir kasanın içinde sabitlendi. Gelişmiş aktif sıvı ısıtma ve soğutma sistemi; ekstrem hava koşullarında optimize edilmiş performans, geliştirilmiş şarj süreleri ve sürekli yüksek hızlı sürüş için batarya sıcaklıklarını düzenliyor.

Mustang Mach-E

Batarya gücü, RWD (Arkadan İtiş) modeller için tamamen yeni, yağ soğutmalı, arkaya monte edilmiş bir AC motora ve AWD (Dört Çeker) modeller için öne monte edilmiş ek bir motora aktarılıyor. Sabit mıknatıslı, senkronize arka motor yalnızca 0,5 saniyede azami tork sağlıyor.

Mevcut dört çeker sistemi, daha iyi hızlanma ve yol tutuşu için ön ve arka tekerleklere bağımsız olarak tork uyguluyor ve mükemmel Mustang hissini yaşatıyor. Amortisörler, yaylar, viraj demirleri, direksiyon ve aktarma organlarında yapılan özgün, benzersiz ayarlar daha dar, daha virajlı yollar ve daha yüksek hız limitleri için özel olarak uyarlanıyor.

Enerji tasarruflu aktarma organları,  Mach-E RWD modelleri için 600 km’ye kadar elektrikli WLTP (Uluslararası Uyumlu Hale Getirilmiş Hafif Araç Test Prosedürü) sürüş menzili ve Mustang Mach-E AWD modelleri için 550 km’ye kadar menzil sunuyor.

Ford  Mach-E’yi şarj etmek hızlı ve basit. Ford, Mustang Mach-E müşterilerine, evden şarjı daha hızlı, daha akıllı ve daha kolay hale getirmek için opsiyonel bir Ford Connected Wallbox sunuyor. 7,4 kW ve 11 kW versiyonları bulunan duvara monte şarj cihazı,Mach-E’nin bataryasını 7,4 kW ile 8-10 saatte , 11 kW ile 6-7 saatte yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar doldurabiliyor.

Apple dev ekrana sahip iMac’leri test ediyor