3DEXCITE: Yüksek adrenalinli bir sanal gerçeklik

3DEXCITE

New York’taki FordHub’ın ziyaretçileri 3DEXCITE ile Ford Mustang’i Empire State binasının çatısında sanal olarak monte edebilecekler

3DEXPERIENCE Şirketi Dassault Systèmes, Ford Motor Company’nin 3DEXPERIENCE Platform’u tarafından desteklenen Dassault Systèmes 3DEXCITE uygulamalarını kullanarak insanları bir Ford Mustang spor otomobili oluşturabilecekleri ve Empire State Binası’nın tepesine taşıyabilecekleri yüksek adrenalinli bir sanal gerçeklik deneyimi yarattığını duyurdu.

New York’taki Dünya Ticaret Merkezinde yer alan FordHub Deneyim Merkezi’nde bulunan “Mustang over Manhattan,” halka açık bir kurulum ve insanların öğrenmesine, eğlenmesine ve Ford’un 1964 yılında Empire State Binası’nın üzerine fiziksel bir Mustang yerleştirdiği ikonik anı tecrübe etmesine olanak veriyor. Dassault Systèmes’in uygulamalarının yardımıyla bu, inanılmaz bir ayrıntı düzeyi, etkileşim ve gerçekçilikle tamamen kapsayıcı bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Deneyim, üst düzey 3D ve gerçek zamanlı olarak, 1: 1 boyutunda ve 4K çözünürlükte sanal bir Mustang içeriyor.

3DEXCITE 2

Deneyim, HTC Vive ekranlı kaskın (HMD) takılmasıyla başlıyor. FordHub ziyaretçileri hemen, Ford’un fiziksel Mustang’ı Empire State Binasının tepesine koyduğu anı tekrarlayan hiper gerçekçi dijital sahnenin içine giriyor. Daha sonra, Ford’un 1964’te Mustang’ı fiziksel olarak binaya yerleştirirken yaptığı gibi, üç parçaya ayrılmış bir Mustang’ı yeniden birleştirmek için yönlendirildikleri tepeye çıkmaya başlıyorlar. Ardından ziyaretçiler, tamamen monte edilmiş, parlak sarı Mustang’ı içeren 360 derecelik bir Manhattan manzarasıyla karşılaşıyorlar. Ayrıca kullanıcılar, binanın kenarında dar bir tahta üzerinde de “yürüyebiliyorlar”.

Dassault Systèmes Ulaşım ve Mobilite Başkan Yardımcısı Olivier Sappin şunları söyledi; Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE ile Ford, efsanevi Mustang’ın etrafında heyecan ve duygu uyandıran birinci sınıf bir dijital deneyim sunuyor. FordHub ziyaretçilerine unutamayacakları bir sanal deneyim kazandıran bu yenilikçi çabanın bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Uygulamalarımız, otomobil üreticilerinin; tüketicilerin hayal gücünü zenginleştirmek ve bir markayla güçlü bir duygusal bağlantı oluşturmak için animasyonlu içerik, oyunlar ve sanal gerçekliği kullanmalarına yardımcı oluyor. New York’un tepesine bir Mustang yerleştirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.”

HTC U 11 Performansıyla Etkilemeyi Başardı