Müslüman Bir Süper Kahraman: Kamala

ss5

Batmen, süperman gibi kahramanları alternatif bir Müslüman kahraman çıkacağını hiç düşündünüz mü? Kahramanında Müslüman olanı veya gayri Müslim olanımı olurmuş demeyin. Şimdi Müslüman süper kahraman olarak bilinen Kamala çıktı.

Marvel şirketi saha önce bu şekilde bir kahraman oluşturacaklarını anlatmıştı. Çocukların Müslüman süper kahramanları da izlemeleri gerektiği şeklinde açıklamalar da bulunmuştu. Sonun kız Müslüman süper kahraman figürünü ortaya koydu. Bu kahramanın ismi Kamala Khan. Kamala’nın süper gücü ise, vücudunun farklı şekillere girebilmesi ve şekil değiştirmesi.

kamala

Kamala hakkında yayınların başlama tarihi Şubat 2014. Marvel şirketi Kamala’yı okuyucularına alıştımak için bazı kahramanları arasın da Kamala’ya da şimdiden yer veriyor. Daha sonra sadece Kamala’ya özgü yayınlar başlayacak. Söylenenlere göre Kamala büyük beğeni toplamış. Büyük bir kitle Kamala’nın hikayelerini duymak istiyor. Kamala Afrika- Amerikalı. Ergenlik çağında süper güçlerinin farkına varıyor. Bu güçlerini de kötü niyetli kimselere karşı kullanıyor.