ABD Ülkeleri İzlemeye Devam Ediyor

as

Dijital teknolojilerin giderek gelişmesi beraberinde bazı problemleri de getirmiyor değil. Artık özel hayatın korunması daha da güç bir şekil aldı. Devletler arasındaki sırlar veya devletin kendi sırları, gizli ve saklı kalmaktan da çıktı. Siber mücadele başladı.

ABD, istihbarat dünyasında en iyi teknolojileri elinde barındıran bir ülke. Ama yaptıkları casusluk hareketleri herkes tarafından biliniyor. Rusya, İran üzerinde yoğun bir casusluk faaliyeti yürüten ABD, Brezilya üzerinde de casusluk faaliyetlerini arttırmış. Ancak bunun farkına varan Brezilya, ABD ile olan görüşmelerinin hepsini iptal etmiş. ABD cumhurbaşkanının odasını bile dinleme cüretini kendinde bulmuş. Boşuna siber orduların savaşı çok yakında başlayacak diye söylemiyorlar.

as

Dünyanın polisliğine soyunan ABD için Brezilya da yükselen bir öfke var. Ancak ABD siber anlamda bir suç işlemiş olabilir. Bu yeni dünyada kaçınılmaz bir durum. Önemli olan buna hazırlıklı olmayan ülkelerin ne yaptığı. Bu konuda kendileri bir önlem almazsalar, siber saldırıları en iyi yapan ülkeler aynı zamanda BM’de veto hakkına sahip oldukları için, siber saldırıların kısıtlanması veya suç, ceza kapsamına alınması gibi yasalara, anlaşmalara yaklaşmayacaklar. Bu bir tahmin değil, siber saldırılardan müzdarip olan ülkelerin yaptığı tekliflerin sürekli reddedilmesinden dolayı bu şekilde konuşuyorum.