Müjde: Elektrik faturalarında KDV indirimi!

para

Son dönemde oldukça moda olan KDV indirimlerine elektrik faturaları da dahil edilebilir. İşte detaylar!

Müjde: Elektrik faturalarında KDV indirimi! Bildiğiniz gibi elektrik faturaları son dönemlerde hayli kabarık gelmeye başladı. Gerek evlerimize gerekse işletmelere gelen elektrik faturaları, uzun süredir sosyal medyanın da gündemindeydi. İşte tam da bu dönemde yarınki kabine toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bir sunumun yapılacağı öğrenildi. Bu sunumda faturaları düşürecek olan yöntemlerin ele alınacağı da gelen bilgiler arasında.

GIF -elektrik direkleri

Müjde: Elektrik faturalarında KDV indirimi!

İşte bu yöntemlerden ilki günlük kullanım limitiyle alakalı. Buna göre hali hazırda 7 kwh olan günlük kullanım limiti 8 kwh’ye yükseltilebilir. Böylece 7 kwh’den biraz daha yüksek elektrik tüketen aboneler daha uygun faturalar ile karşılaşacak. Ancak asıl önlem bu değil, KDV indirimi gibi görünüyor. Ortaya atılan iddialara göre bakanlık yüzde 18 KDV’den vazgeçmeye hazır. Ancak iddialara göre KDV’nin direkt olarak kaldırılması yerine bir indirim yapılması gündemde.

Söylentilere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, küçük esnaf için de bir dizi düzenleme yapmak istiyor. Eğer söylentiler gerçeğe dönüşecek olursa, küçük esnaflar da mesken gibi farklı tarifeler üzerinden değerlendirmeye alınacak. Ayrıca cemevi, dernek ve vakıfların da elektrik faturalarını azaltma yönünde çalışmalar yine kabine toplantısında gündeme gelecek gibi görünüyor. Umarız yakın zamanda kabarık faturalar biraz da olsa normale döner.

Akıllı telefon bağımlılığı olan ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı