İşte elektrik faturalarının düşeceği tarih!

GIF -elektrik direkleri

Kabarık gelen elektrik faturalarına çözüm geliyor. İşte faturaların düşeceği tarih!

İşte elektrik faturalarının düşeceği tarih! Bildiğiniz gibi yılbaşından itibaren gelen elektrik faturalarında yüksek bedeller ile karşı karşıya kaldık. Yapılan şikayetler ve sosyal medyanın da etkisiyle beraber hükümet kanadı elektrik faturalarını azaltmak için çalışmalara başladı. Bildiğiniz gibi daha önce en düşük tarifede günlük 5 kW olarak hesaplanan elektrik tüketimi 7 kW’a, aylık tüketim ise 150 kW’tan 210 kW’a çıkartılmıştı. Ancak atılan bu adımlar da yeterli gelmedi ve bu tarifenin de güncellenmesi yönünde çalışmalar yapılacak gibi görünüyor.

efatura

İşte elektrik faturalarının düşeceği tarih!

Bu konu hakkında Afrika ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı: “210 kilovatsaate kadarki indirimli tarifede ve 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlarda vatandaşlarımızın lehine olacak yeni bir düzenleme imkanı üzerinde şu anda çalışılıyor. Esnaf ve sanatkarlar için de indirimli bir tarife söz konusu olabilecek. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek. 1 Mart itibarıyla bu uygulamaya geçmeyi planlıyoruz. Bu adım da milletimizin sesine kulak verdiğimizin göstergesidir. Vatandaşlarımızı rahatlatacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

Bu açıklamalardan da anlayacağımız üzere 31 Ocak’ta güncellenen tarifelerde yapılacak yeni bir değişim sonrasında elektrik faturaları biraz daha hafifleyecek. Erdoğan’ın söylemlerinden yola çıkacak olursak da bu tarihin 1 Mart olacağını söyleyebiliriz. Umarız yeni düzenleme sonrasında faturalardaki bu şişkinlik biraz daha inmiş olur.

Intel’den AMD’ye çalım, Nvidia’ya jest!