Güneş Enerjisi Sayesinde Almanya’da Elektrik Faturaları Tarihe Karışıyor

güneş enerjisinde çin

Son yıllarda ülkenin dört bir yanına çok sayıda güneş paneli kuran Almanya’da güneş enerjisi sayesinde elektrik faturaları tarihe karışmak üzere.

Bildiğiniz gibi son yıllarda özellikle Avrupa ülkelerinde yenilebilir enerjiye geçiş konusunda ciddi bir atılım yapılıyor. Sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçmek için ciddi yatırımlar yapan Avrupa Birliği, yavaş yavaş bu yatırımlarının karşılığını almaya başlıyor. Özellikle Almanya bu konuda parmakla gösterilecek noktaya ulaşmış durumda

Business Insider’ın haberine göre Almanya güneş panellerinden o kadar çok elektrik üretiyor ki ülkedeki elektrikli faturaları hızla düşüyor. Öyle ki bazı bölgelerde elektrik faturaları negatife düşmüş durumda. Yani vatandaşlar elektrik faturası ödemediği gibi, şebekeye verdikleri fazladan elektriğin karşılı olarak ufak miktarlarda da olsa ödeme alıyor. Elbette bu durum herkes için geçerli değil. Ancak belli başlı bölgelerde bu noktaya ulaşılmış olması, elektrik faturalarının çok yakın bir gelecekte tarihe kavuşabileceğini gösteriyor. En azından Almanya gibi güneş enerjisine yatırım yapan ülkelerde.

Dijitalin Yüzyılı

Business Insider tarafından paylaşılan veriler, Almanya’da elektrik faturalarındaki ortalama bedelin yüzde 87 düştüğünü gösteriyor. Ancak bu düşüşün bir de kötü yanı var. Ülkedeki elektrik fiyatı bu kadar büyük bir düşüş yaşadığı için, güneş panellerinden elektrik üretenlere ödenen rakamlar da düşmüş durumda. Bu durumun güneş enerjisine özel sektör tarafından yapılan yatırımı azaltacağı düşünülüyor. Yani güneş panelleri sayesinde elektrik maliyetinde yüzde 87’lik düşüş yaşanması, geri kalan yüzde 13’ün de ortadan kaldırılmasını dolaylı yoldan da olsa yavaşlatacak.

Call Of Duty: Black Ops 6 Resmen Duyuruldu