Muhteşem İcat Şarj Eden Çanta

şarj eden çanta

Amasya Üniversitesi’nde okuyan iki öğrenci, kadınların en büyük problemlerinden biri olan çantada eşya arama derdine son verdi.

Üzerindeki güneş paneli sayesinde elektrik üretebilen çanta hem içinde yer alan LED lambalarla çantadaki karanlık bölgeleri aydınlatıyor hem de ürettiği elektrikle cep telefonlarını şarj ediyor.

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğrencileri Fatma Aktaş ile Büşra Bolat’ın icat ettikleri oldukça kullanışlı olan çanta, karanlıkta kaldığı apartmanda çantasının içindeki anahtarı bulamaması üzerine aklına parlak bir fikir gelen Fatma Aktaş sayesinde hayata geçirildi.

“Çantanın içerisinde bir ışık olsa daha rahat bulabilirim diye düşündüm” diyen Aktaş, projeye böyle başladıklarını dile getirdi.

şarj eden çanta

Aktaş’ın başına gelenleri anlatması üzerine işe koyulduklarını belirten Büşra Bolat da; “Biz ilk önce LED’lerimizi 9’ar voltluk 3 pille çalıştırdık.

Daha sonra bunları nasıl geliştirebiliriz diye düşünürken güneş paneli aklımıza geldi. 200 liraya mal olan çantadaki düzeneğe bağladığımız telefon iki saat içerisinde tam doluyor. 10 dakika içerisinde yüzde 7 oranda şarj oluyor” şeklinde konuştu.

GoPro’dan Sanal Gerçeklik Kasası