LG G5’te Göz Tanıma Özelliği Olacak

lg g5 goz tanima teknolojisi

Parmak izi okuma teknolojisini bir kenara atacak bu yeni haber Güney Kore’den geldi. İddilara göre LG G5 modelinde göz tanıma özelliği bulunacak. LG G5’in göz tanıma özelliğinin detayları haberimizde.

lg-g5-goz-tanima-teknolojisi

Güney Kore’de ortaya çıkan habere göre LG, parmak izi tanıma teknolojisine sıcak bakmıyor. Zaten şimdiye kadar hiçbir modelinde bu teknolojiyi kullanmadı. Apple, Samsung ve HTC gibi üreticilerin yer verdiği parmak izi tanıma teknolojisine yatırım yapmak yerine bir farklılık taratmak için LG’nin göz tanıma teknolojisini kullanacağı söylentileri ortaya çıktı. Kulağa imkansız gibi gelebilir ancak VIVO ve Fujitsu gibi firmaların bu konuda yaptığı çalışmalar başarıyla sonuçlandı. Android işletim sistemi zaten Android 4 ICS sürümünden beri yüz tanıma işlemini başarıyla gerçekleştiriyor. Dolayısıyla göz tanıma teknolojisi mümkün görünüyor.

En yüksek güvenlik önlemlerinden biri olan göz tanıma teknolojisi, insan gözünün iris tabakasını tarıyor. LG’nin bu teknoloji için IRIENCE isimli firmadan yardım aldığını söyleyen raporlar var. İddialar doğruysa LG G5 modeli 30 cm ile 50 cm arasında değişen bir aralıkta göz tanıma teknolojisini kullanacak. IRIENCE firması Güney Kore’de biometrik çalışmalarıyla tanınan bir kurum. 2015 yılı içerisinde akıllı telefonlar için kullanılabilecek göz tanıma modülünü tamamlayacağı söyleniyor. Firmanın bu konudaki en büyük destekçisi ise LG.

Muhteşem İcat Şarj Eden Çanta