Ms Marvel, Disney+’ın en az izlenen Marvel dizisi oldu

Ms Marvel, Disney+'ta 8 Haziran'da ortaya çıkacak

Kısa süre önce Disney+’ta izleyici ile buluşan Ms Marvel, Disney+’ın bugüne kadar en az izlenen Marvel dizis oldu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de yayın hayatına başlayan Disney+’ın abonelerine sunduğu içeriklerin başında Marvel yapımları geliyor. Marvel Sinematik Evreni’nde geçen tüm filmleri kataloğunda barındıran Disney+’a özel Marvel dizileri de çekiliyor. Bugüne kadar WandaVision, Loki, Hawkeye, Moon Knight ve The Falcon and the Winter Soldier gibi Marvel dizileri Disney+’ta izleyici ile buluştu. Platformda yayınlanan son Marvel dizisi ise Ms Marvel oldu.

Marvel’ın Müslüman süper kahramanı Kamila Khan’a odaklanan dizi hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazanmayı başardı. Şu ana kadar iki bölümü yayınlanan diziye gelen yorumlar oldukça olumlu. Ancak görünen o ki bu olumlu yorumlar izleyici olarak diziye dönmemiş. Çünkü dijital platformlardaki izlenme rakamlarını takip eden analiz firması Samba TV tarafından paylaşılan verilere göre Ms Marvel, Disney+’ın bugüne kadar en az izlenen Marvel dizisi oldu.

Ms Marvel, Disney+'ta 8 Haziran'da ortaya çıkacak

Üstelik Ms Marvel öyle bir farkla da arkada kalmış değil. Kamila Khan’ın maceralarını anlatan gençlik dizisi, diğer tüm Disney+ Marvel dizilerinin çok altında bir performans sergiliyor. Daha önce Disney+’ın en az izlenen Marvel dizisi Hawkeye’dı. Ancak Hawkeye bile ilk beş gününde 1.5 milyon izleyiciye ulaşmayı başarmıştı. Ms. Marvel ise yayınlandıktan sonraki ilk beş günde sadece 775 bin izleyiciye ulaşabildi. Yani daha önce alt sırada yer alan Hawkeye’ın bile sadece yarısı kadar.

Marvel ve Disney+ için tek sevindirici haber, dizinin Disney’in umut ettiği gibi gençler arasında oldukça popüler olması. Dizinin en çok 20-24 yaş aralığı tarafından izlendiği söyleniyor. Ayrıca Meksikalı, Asyalı ve Afro-Amerikan gibi grupların da diziye ilgi göstermesi Marvel’ın daha önce ulaşamadığı izleyicilere de Ms. Marvel ile ulaşmış olabileceğini gösteriyor.

SpaceX Elon Musk’ı eleştiren çalışanlarını kovdu