TSMC yeni yonga seti ile meydan okuyor!

tsmc

Dünyanın en önemli yarı iletken üreticilerinden biri olan TSMC, süreçlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlandığını duyurdu.

TSMC yeni yonga seti ile meydan okuyor! Pandemiyle birlikte gelirini ve müşteri sayısını katlayan Tayvanlı teknoloji devi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), pandemi sonrasında da sektörün bir numaralı ismi olmaya devam ediyor. Hatta bu liderlik öylesine bir hal aldı ki, TSMC’nin hem gelirlerinden etkilenen hem de sektörde tekel konumuna evrilmesinden korkan Amerika Birleşik Devletleri ile Japonya ortak bir şirket kurarak bu alanda TSMC’ye rakip olmayı bile planlamaya başladılar.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

Ancak rakiplerinin ne yaptığı kadar kendi planlarına da önem veren TSMC, yeni bir döküm sürecini yani 2nm’yi resmen duyurdu. Bilindiği üzere aslında şu sıralar Tayvanlı şirketten almayı beklediğimiz haberlerin tamamı 3nm üzerinde. Durumun farkında olan şirket, düzenli olarak gecikmenin neden yaşandığı ve sorunun ne zaman çözüleceğine ilişkin açıklamalar yayınlıyor.

Küresel çip krizine karşı

TSMC yeni yonga seti ile meydan okuyor!

Bununla birlikte bugün bambaşka bir konuda, yani yeni üretim süreci ile alakalı açıklama yapan TSMC, 2nm sürecine geçişle ilgili çalışmalara başlanıldığını duyurdu. Açıklamanın devamında 2nm’nin hayatlarımıza ne getireceğine ilişkin kısa bir değerlendirme de yapan teknoloji şirketine göre, 2nm teknolojisiyle birlikte yonga setlerinin hem performansları hem de verimlilikleri en az %30 oranında artacak.

TSMC 3nm Plus

Şu an 5nm süreciyle üretilen başla iPhone 13 modelleri olmak üzere birçok akıllı telefon modelinin sunduğu performans ve verimlilik göz önüne alındığında, 2nm ile başarılabilecek şeyleri düşünmek bile insanı gerçekten fazlasıyla heyecanlandırmaya yetiyor. TSMC’den yapılan açıklamaya göre 2nm süreci 2025 yılından itibaren uygulamaya konulacak.

Google’ın yönetimine güçlü bir tarikat sızmış olabilir