Motorola’dan Yapboz Akıllı Telefon

moto

Google firması tarafından alınan Motorola, yeni bir projesini açıkladı. Akıllı telefonlarda giderek gelişen piyasa da, rakipler birbirlerinin önüne geçmek için projeler üretiyorlar. Ancak Motorola’nın projesi biraz farklı, yapboz şeklinde telefon üreteceğini açıklayan Motorola, bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Motorola yapacağı proje hakkında biraz bilgi verdi. Ana gövdesi ile raflarda yer alacak olan yapboz telefonlara, herkes istediği kamera, batarya, tuş takımını takabilecek. Motorola bu projede yapboz telefonun mimarı Hollandalı tasarımcıyla çalışıyor. Uzmanlar bunun telefon sektöründe nasıl etki yaratacağının belli olmadığını söylüyorlar. Ancak Motorola bunun üzerinde bir yıldan fazla bir süredir çalışıyor. Motorola ana gövdeye sadece tuş takımı, kamera veya batarya takılmasını sağlamayacaklarını, tansiyon ölçme aleti gibi sağlık ürünlerinin de entegre edilebileceğini söyledi.

moto

Ancak bazı uzmanlar bu tür bir telefonun gereksiz olduğunu düşünüyorlar. Böyle bir talebin de var olmadığını açıklıyorlar. Üstelik kendi telefonunu yapacak bir kimsenin fayda sağlamayacağını düşünüyor. Bazı uzmanlar ise biraz daha ılımlı düşünüyor. Kağıt üzerinde iyi gibi gözüken projenin ayrıntıları, kalitesini belirleyecek diyorlar.