Yeni Nesil Telefon: PhoneBloks

phonebloks

ABD merkezli bir firma yeni bir cep telefonu modeli için yardım topluyor. Bu telefona ihtiyaç duyulmasının sebebi, elektronik atıklarda fazla yer kaplayan telefonların sayısını azaltmaktır. Böylece elektronik atıklarda da bir azalma meydana gelmiş olacaktır.

Bu tasarım şunu öngörüyor. Telefon birbirine takılıp, çıkarılabilen bir yapboz gibi olacaktır. Böylece telefonun bir özelliği bozulduğundan tamamen değiştirme, çöpe atma gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Yeni tasarlanması düşünülen telefonlarda diyelim ki kameranız bozuldu. Telefonu baştan değiştirmeye gerek kalmadan yeni bir kamera almanız yeterli olacaktır. Bu proje sayesinde elektronik atıklar azaltılacaktır. Aynı zamanda tüketiciyi de koruyan bir durum var burada. Bozulan sistemin yerine bir telefondan daha ucuz olacak olan sistemin yenisini alıyorsunuz. Bu da fazla masrafa girmeyi önleyebilecek bir durumdur. Proje şuan yardım topluyor. Kendi sitesinden yaptığı bir ilanda, projeye destek bekliyor. Son tarih ise 29 ekim.

phonebloks

Phonebloks adlı tasarım. Yani yerleri değiştirilebilir parçalar anlamına geliyor. Phonebloks özelliklerine sahip bir telefon parçalardan oluşuyor. Bu parçaların ortasında panele sabitlenebilecek bir blok yer alıyor. Kamera, hoparlör, batarya ve diğer parçalar, müşterinin ihtiyacına göre değişik şekillerde takılabiliyor. Proje yeteri desteği aldığında üretime geçmeyi planlıyor. Dave Hakkens adında bir kişinin planladığı projeye ilgi büyük. Yakın bir zamanda yap boz şeklinde telefonlara sahip olabiliriz.

Ancak bu telefonlar nasıl bir özelliğe sahip olur orası meçhul. Yani şimdiki akıllı telefonların sunduklarını sunabilecek bir cihaz mı bilemiyoruz. Ancak akıllı bir cihazda, basit bir telefondan çok farklı sistemler var. Bu sistemlerin çıkarılması, oynanması, bu tür eylemlerin kolay olması, telefonun felç olması anlamına gelir. Bu nedenle olsa olsa basit bir telefon projesinden başka bir şey değildir bu.