Motorola Edge+ kamera yarışına dahil oluyor!

Motorola Edge scaled

Motorola Edge+ firmanın kısa süre sonra piyasaya süreceği yeni amiral gemisi olacak. Telefon kamera savaşlarına 108MP’lik kamerasıyla dahi olacak.

MWC 2020, Korona Virüsü nedeniyle iptal edildi. Bu organizasyonun iptal edilmesi yeni akıllı cihazlarını tanıtmak isteyen teknoloji devlerini de olumsuz etkiledi. Motorola da o şirketlerden bir tanesi. Şirket uzun süredir rakipleriyle rekabet edebilecek yeni bir amiral gemisi telefon piyasaya sürmedi. Bu eksikliğin firma da farkında olacak ki yeni bir amiral gemisi telefon tanıtma hazırlığında. Telefonun tam olarak ne zaman tanıtılacağı konusunda net bir bilgi yok fakat şimdiden cihaz hakkında bir çok dedikodu mevcut.

Geçen hafta telefonun arka gövdesini gösteren sızıntılar gördük. Eğer @TechDroider tarafından yapılan sızıntı doğruysa telefonun arka kısmında bulunan ana kameranın büyüklüğü 108MP olacak. Üçlü kamera kurulumu 108 MP, 16 MP ve 8MP şeklinde olacak. Moto One’da 3x zoom yapabilen 8MP telefoto kamerası ve 16MP ultra geniş açılı kamera mevcut. Bu yüzden Motorola Edge+’ın da bu kameralara sahip olacağını düşünmek hayal olmaz.

Xiaomi Mi A2 Lite için Android 10 çıktı!

Ana kamerada yer alan 108MP büyüklüğündeki sensör kesinlikle Samsung tarafından üretildi. Bu kameranın piksel gruplama teknolojisi olarak Xiaomi’de ki gibi Tetracell mi olduğu yoksa bunun geliştirilmiş versiyonu olan Nanocell mi olduğu henüz net değil. Ancak Nanocell’in Samsung Galaxy S20 Ultra’ya has olduğu düşünüldüğünde Samsung’un bu teknolojiyi Motorola Edge+ ile paylaşması biraz abes kaçar.

İşte temel özellikleri

Edge+’ın üzerinde yer alan son kamera ise ön kısımda bulunan 24MP büyüklüğündeki selfie kamerası. Bunların dışında bir amiral gemisine yakışan diğer özelliklerin tümü bu telefonda da mevcut. Cihazda Qualcomm Snapdragon 865 işlemci, 5170mAh’lık bir batarya ve 5G teknolojisi mevcut. Ayrıca telefonun ön kısmında 90Hz 6.67 inçlik bir ekran bu ekranın alt kısmında ise 3.5mm kulaklık girişi mevcut.

Telefonun nasıl ve ne zaman tanıtılacağı henüz net değil. Malum MWC 2020’nin ertelenmesi bütün firmaların oyununu bozmuş durumda.