Laptoplarda Tespit Edilen Kedi Kokusu

lap

PC devri Akıllı telefonlar ve tablet cihazları karşısında son bulacağını söyleyen anket herkesin malumudur. PC dünyası gerçektende bitmeye başladı diyebiliriz. Son zamanlarda çokça şikayetler gelen PC dünyasına, şimdide ilginç bir şikayet geldi. Büyük bir bilgisayar devinin PC’lerinden “kedi pisliği” kokusu geliyor.

Evet, şaka değil. İsmi ajanslarda geçmeyen büyük PC devlerinden birisinin ürettiği PC’lerde kedi pisliği konusu şikayetleri geldi. Gelen şikayetlerden sonra firmanın yaptığı açıklamalar, sorunun imalat sürecinden kaynaklandığını ve halledildiğini yönündeydi. Firmanın iş dünyası için ürettiği bilgisayarların bu sorunu yaşaması geri dönüşleri başlattı. Bazı kullanıcılar kokuya sebebin kendi evlerinde ki kedi olduklarını sanmışlar ama sonrasında bunun cihazdan geldiğini fark etmişler. Forumlarda evimdeki kedinin günahını boşa aldım gibisinden yorumlar yazanlar var.

lap

Forumlarda öncelikle bu konunun ve şikayetlerin şaka olduğunu sanmışlar ama işin gerçeğini kısa sürede anlamışlar. Hatta bilgisayarındaki kokuyu fark ettikten sonra değiştirmek isteyen bir kullanıcı, aynı modelden aldığı diğer bilgisayarda da aynı kokuyu fark edince hayretlere düştüğünü anlatıyor. Satış temsilcisi ise, bu modelde bilgisayarları müşterinin yanında açmaktan utanıyorum. Çünkü leş gibi kokuyor, yorumları var. Elektronik bilgisayarın koku saçması durumunu ilk defa duyuyorum. Bununla ilgili sorun büyüdü. Firma ne yapacak belli değil. Her halde bilgisayarlarını toplasa iyi. Bu sorunun plastik aksam içerisinde kullanılan bir maddenin sebep olabileceğini düşünen var. Bunun sağlık açısından tehdit oluşturup, oluşturmadığını soran kullanıcılara firma, sağlık açısından hiçbir tehdit oluşturmadığını söyledi. Kötü kokunun sağlığı etkilememesi düşünülebilir mi??